Jesse Kalliolle heti MM-osakilpailuvoittajan päänahka – Ranskalaisteini yllätti

4.9.2021 / 14:04
Jesse Kallion tyylinäyte Espanjan RX2e-osakilpailussa heinäkuussa (Kuva: Jakub Nitka / OMSE).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2e-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Ranskan Loheacissa. Täyssähköautosarjan hallitsevana osakilpailuvoittajana Ranskaan matkusti Jesse Kallio.

Jesse Kallion, 22, sopimus käsitti alunperin vain kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua, Espanjan ja Ruotsin, mutta Ruotsin Höljesistä kaksi viikkoa sitten tullut komea voitto pisti tuusulalaisen suunnitelmat uusiksi. Rahoitus myös kauden kolmanteen, tänä viikonloppuna Ranskan Loheacissa ajettavaan osakilpailuun, järjestyi ja jatkossa RX2e-sarjan pistekakkonen etenee kautta osakilpailu kerrallaan.

– On tärkeätä, että pääsen jatkamaan sarjaa. Asiat on sovittu Loheacissa ajettavasta osakilpailusta ja kisa kerrallaan edetään. Suuret kiitokset yhteistyökumppaneilleni, jotka tämän mahdollistivat, Kallio sanoo tiedotteessaan.

Kallio on kilpaillut Loheacin radalla aiemmin kaksi kertaa, mutta muistot noista kilpailuista eivät järin hyviä ole. Rengasrikko vuonna 2018 EM-sarjan Super1600-luokan alkuerälähdössä vaikeutti Kallion lähtökohtia semifinaaleihin, kun taas vuoden 2019 MM-sarjan RX2-kilpailun finaalissa Vasiliy Gryazin törmäili Kallion ulos palkintopallilta. Sijoitus oli lopulta kuudes.

– Mahdottoman liukas rata sateella, mutta se on sama kaikille ja sen ajaminen vaatii taktista silmää, Kallio kuvaili.

Kalliolle loppukesä on tuonut komeita voittoja, kun Höljesin juhlien jatkoksi viime viikonloppuna Suonenjoella ajetuista jokamiehenluokan joukkueiden SM-kisoista kaulaan ripustettiin uran ensimmäinen SM-kulta.

– Jokkiskisassa oli kivaa, vaikka oma suoritus jäi autoni tekniikkamurheiden takia vajaaksi. Joukkueemme ajoi todella hienosti ja pääasia oli, että voitimme mestaruuden, Kallio iloitsi.

 

 

“Yritetään parantaa toiseen alkuerään”

“Kolmas kerta toden sanoo” sanonta alkaa olemaan jo aika lailla loppuun käytetty, mutta sen käyttö sallittaneen tässä kohtaa, koska paremmin ei Kallion tilannetta voisi juuri nyt kuvailla. Eli kolmas kerta Loheacissa, alla kaksi pettymystä, joten kolmas kerta toden sanoo? Ja lisätään tähän vielä toinen kulunut sanonta, eli “ei kahta ilman kolmatta”, eli kolmas komea voitto putkeen: Höljesin voitto, jokamiehenluokan joukkue SM-kulta ja Loheacista voitto?

– Ranskassa tähtäin on paikka sunnuntain finaalissa, jonka jälkeen kaikki on mahdollista. Yritetään jatkaa samaa tahtia kuin Ruotsissa, jossa oli todella hyvä vauhti. Kilpailu luokassa kovenee, sillä Ranskan kisaan tulossa on lisää kokeneita ja nopeita kuljettajia. Hyvä vain, että tiedossa on tasokas ja kova kilpailu, Kallio korosti Loheacin kilpailuviikonlopun alla.

Jos käynnistyi Kallion kilpailuviikonloppu Höljesissä lauantain osalta kehnosti, niin Loheacissa startti oli huomattavasti paljon parempi. Kallio kellotti ensimmäisestä alkuerästä toiseksi nopeimman ajan ja taakse jäivät niin rallicrossin MM-sarjan pääluokan historian nuorin osakilpailuvoittaja Reinis Nitiss, isäntämaan kova tekijä Cyril Raymond, sekä kauden avausosakilpailun Espanjan Barcelonassa maksimipistein voittanut Guillaume De Ridder.

– Rataolosuhteet parantuvat koko ajan. Tämä on niin tasainen luokka, että voittoon vaaditaan aina täydellinen suoritus. Katsotaan hieman dataa läpi ja yritetään parantaa toiseen alkuerään, Kallio kommentoi tuoreeltaan ensimmäisen alkuerälähdön jälkeen MM-sarjan nettilähetyksessä.

Ensimmäisen alkuerän nopein kuljettaja oli Dorian Deslandes, 18, joka meni ja yllätti koko muun porukan heti ensimmäisessä kansainvälisessä rallicross-lähdössään. Deslandes starttasi samassa lähdössä yhdessä Kallion kanssa, sai erinomaisen startin ykkösruudusta ja ajoi virheettömän suorituksen päätteeksi ruutulipulle ykkösenä. Kallio hävisi teini-ikäiselle ranskalaiselle 0,346 sekuntia.

Kartingista rallicrossiin vuonna 2019 vaihtanut Deslandes voitti 16-vuotiaana Ranskan mestaruussarjan osakilpailun neljännessä divisioonassa ja sijoittui kauden loppupisteissä neljänneksi. Deslandes on Ranskan mestaruussarjan historian nuorin osakilpailuvoittaja kautta aikojen. Viime vuonna Ranskan mestaruussarjan V1600-luokassa toiseksi sijoittunut Deslandes on ajanut tänä vuonna myös rallia, kaksi osakilpailua Ranskan Cupissa.

Toiset alkuerät Loheacissa RX2e-luokan osalta käynnistyvät kello 15.25 Suomen aikaa. Lauantaina ajetaan vielä kolmannet alkuerät kello 18.25 alkaen, kun taas sunnuntain ohjelmassa on neljäs alkuerävaihe, semifinaalit, sekä finaali.

RX2e Loheacissa

1. alkuerän tulokset

1) Dorian Deslandes (FRA) 2.36,773
2) Jesse Kallio + 0,346
3) Guillaume De Ridder (BEL) + 0,682
4) Reinis Nitiss (LAT) + 1,028
5) Cyril Raymond (FRA) + 1,182
6) Isak Sjökvist (SWE) + 1,990
7) Nils Andersson (SWE) + 2,462
8) Pablo Suarez (ESP) + 2,672
9) Patrick O’Donovan (GBR) + 3,910
10) Connor Martell (USA) + 29,401 *

* = 30 sekunnin aikarangaistus, ei suorittanut lisälenkkiä

Aikataulu

Lauantai 4.9.

15.25 – 2. alkuerät
18.25 – 3. alkuerät

Sunnuntai 5.9.

12.00 – 4. alkuerät
16.30 – Semifinaalit
18.00 – Finaali

Kaikki ajat Suomen aikoja!

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, RX+

 

Täydellinen sunnuntai siivitti Kallion voittoon – “Hienoa, kun nimi jää historiankirjoihin”


Facebook kommentit