Jesse Kalliolta pirteä esitys MM-debyytissä – “Älyttömän hieno kokemus”

15.2.2023 / 09:26
Jesse Kallio on nyt kilpaillut MM-tasolla kahdessa eri lajissa (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Ruotsin MM-rallissa viime viikonloppuna mukana oli yhteensä kymmenen suomalaiskuljettajaa. Yhdelle heistä kilpailukokemus rallin MM-sarjassa oli uran ensimmäinen.

Rallicrossin MM- ja EM-sarjan pienemmissä luokissa hienoa menestystä saavuttanut Jesse Kallio, 23, päätti viime vuonna panostaa toden teolla ralliin ja debyyttikausi SM-sarjassa toi tuusulalaiselle etuvetoluokassa neljännen sijan. Tänä vuonna Kallio kilpailee nelivetoisella Ford Fiesta Rally3 -autolla SM-sarjan lisäksi myös valikoiduissa MM-ralleissa ja niistä ensimmäinen oli viime viikonlopun Ruotsin MM-ralli.

Kallion ja kartanlukija Jussi Lindbergin kilpailu WRC3-luokassa käynnistyi hienosti, kun torstaina ajetulla avauserikoiskokeella kaksikko kellotti neljänneksi nopeimman ajan. Kun neljä erikoiskoetta oli ajettu ja edessä perjantain päivähuolto, oli autokunta numero 55 tuloksissa viidentenä ja mukana taistelemassa palkintosijoituksesta.

– Olen tyytyväinen siihen vauhtiin mitä pystyttiin alkupätkillä ajamaan kokeneempia kuskeja vastaan. Kärkitaisteluun yltäminen vaatii tällä tasolla lähes virheettömän kilpailun suorittamista, Kallio muistutti.

Kalliolle se lopputuloksen pilannut harmittava virhe osui kilpailun viidennelle erikoiskokeelle. Kun tulosluettelossa plussaa luokan pohja-aikaan verrattuna kirjoitettiin lähes 14 minuuttia, niin selvää oli, että mahdollisuudet taistella luokan kärkisijoituksista olivat menneet.

– Meille sattui harmiton spinni kapeassa ja hitaassa paikassa, johon sitten jäätiin jumiin ja menetettiin monta minuuttia. Ilman sitä harmillista episodia mahdollisuudet olisi voinut olla jopa “podiumille”. Mutta ei tässä lajissa jossittelut auta. Otetaan oppia myös virheistä ja seuraaviin kisoihin ollaan taas paljon valmiimpia, Kallio vakuutti.

Perjantain kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle Kallio ajoi sijoitukset 6-4-3. Lauantaina Kallio oli koko porukan neljänneksi ja sunnuntaina kuudenneksi nopein kuljettaja. Kaikki Rally3-autoilla ajaneet kuljettajat mukaan lukien Kallion sijoitus maalissa oli yhdeksäs ja WRC3-luokan pisteistä ajaneista kuljettajista kuudes, mistä palkinnoksi kahdeksan sarjapistettä.

– Pienet virheet kun saadaan karsittua pois, niin ollaan hyvinkin lähellä kärkeä. Nuotti parani tosi paljon tämän kokemuksen myötä, siitä kiitokset kartturille. Kokonaisuudessaan tämä oli älyttömän hieno kokemus, Kallio hehkutti.

Seuraavaksi Kallio ja Lindberg kilpailevat Kuhmoisten Sora Rallissa helmikuun viimeisenä lauantaina. Kalusto tosin vaihtuu pari pykälää vanhempaan painokseen Fordista, Escort RS 2000:een.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Rallin MM-sarja sai taas uuden suomalaisen luokkavoittajan – “Mestaruus, tottakai”


Facebook kommentit