Jesse Kallion auton tekniikkamurheet saivat jatkoa semifinaalissa

2.7.2020 / 22:08
Jesse Kallio koki kovia Höljesin semifinaalissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Jesse Kallion auton tekniikkamurheet Ruotsin Höljesissä torstain kilpailussa toivat mieleen viime vuoden Etelä-Afrikan MM-osakilpailun tapahtumat.

Nopeutta löytyy, mutta jos auto ei pysy kasassa, niin vaikeaa on odottaa menestystä. Näillä sanoilla voi osuvasti kuvailla Jesse Kallion tilannetta tällä hetkellä, kun torstaina Ruotsin Höljesissä ajettu rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden avausosakilpailu oli päättynyt pettymykseen. Viime vuoden lopulla Etelä-Afrikassa ajetussa MM-osakilpailussa Kallion auto ei toiminut missään vaiheessa kilpailua ja samat ongelmat jatkuivat nyt myös Höljesissä.

Kallio lähti suurimpana ennakkosuosikkina kauden avauskilpailuun ja kaksi ensimmäistä alkuerää ja niissä kaksi nopeinta aikaa osoittivat, että ennakkosuosikin viitta oli puettu oikean kuljettajan harteille. Kolmannessakin alkuerässä Kallio oli vahvasti matkalla kohti lähtövoittoa ja todennäköisesti myös nopeinta kokonaisaikaa, kunnes autosta petti vaihdelaatikko ja Kallio körötteli maaliin joukon viimeisenä.

Selviytyminen maaliin toi Kalliolle kuitenkin tärkeät alkueräpisteet myös kolmannesta alkuerävaiheesta ja vaikka sijoitus siinä olikin toiseksi viimeinen, ne pisteet yhdistettynä kahteen alkuerävoittoon toivat kellokoskelaiselle kokonaispisteissä toisen sijan ja paalupaikan semifinaaliin.

Ruotsalainen Olsbergs MSE -tiimi pisti Kallion auton kuntoon ennen semifinaalia ja suomalaiskuljettaja kiitti nappaamalla jälleen kerran loistavan startin myötä johtopaikan ensimmäisen mutkan jälkeen. Aivan kuten alkuerissäkin, niin myös semifinaalissa Kallio hallitsi tapahtumia radalla ja oli ajamassa ylivoimaisesti lähdön voittoon, kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella vauhti hidastui. Vasemman etupyörän laakeri petti ja sen myötä meni haaveet finaalipaikasta.

RallyX Nordic -sarjan Supercar Lites -luokan toinen osakilpailu ajetaan Höljesissä viikonloppuna. Lauantaina ohjelmassa on kaksi ensimmäistä alkuerävaihetta. Sunnuntaina ajetaan kolmas ja viimeinen alkuerävaihe, semifinaalit, sekä finaali.

Supercar Lites ja finaalin tulokset

1) Simon Olofsson (SWE) 3.56,642
2) Henrik Krogstad (SWE) + 0,530
3) Linus Östlund (SWE) + 1,207
4) Jimmie Walfridson (SWE) + 3,664
5) Nils Andersson (SWE) + 4,182
6) Dan Skocdopole (CZE) + 6,191

RallyX Nordic pisteet

1) Simon Olofsson (SWE) 30
2) Linus Östlund (SWE) 23
3) Jimmie Walfridson (SWE) 19
4) Dan Skocdopole (CZE) 18
5) Jesse Kallio 18
6) Henrik Krogstad (SWE) 17
7) Nils Andersson (SWE) 15
8) Marcus Höglund (SWE) 15
9) Mats Oskarsson (SWE) 13
10) Niklas Aneklev (SWE) 10

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit