Jesse Kallion hieno mitaliputki sai jatkoa – “Tämä luokka yllätti positiivisesti”

2.12.2021 / 08:53
Jesse Kallio ja Guillaume De Ridder tiukassa voittotaistelussa (Kuva: Jakub Nitka / OMSE).

[ A- ] / [ A+ ]

Jesse Kallion kausi rallicrossin RX2e-sarjassa päättyi viime viikonloppuna Nurburgringin radalla Saksassa ajetun viimeisen osakilpailun toiseen sijaan. Kallio sijoittui myös loppupisteissä toiseksi.

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä kilpailtiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa virallisessa arvosarjassa täyssähköautoilla, kun aiemmin nimellä RX2 tunnettu sarja ajettiin tänä vuonna nimellä RX2e. Suomalaisväriä uuteen sarjaan toi Jesse Kallio, RX2-sarjan vuosien 2019 ja 2020 pronssimitalisti, joka tänä vuonna jatkoi hienoa mitaliputkeaan kansainvälisissä sarjoissa sijoittumalla viisi osakilpailua käsittäneen sarjan loppupisteissä toiseksi.

– Tämä luokka yllätti positiivisesti. Täyssähköauto oli hyvä ja hieno auto ajaa. Hyvä kausi siihen nähden, että vielä keväällä näytti siltä, että en aja mitään sarjaa. Hyviä kisoja ja hyviä taisteluja. Tästä suuri kiitos yhteistyökumppaneilleni, joiden kanssa pohdimme mitä seuraavaksi, Kallio kommentoi tiedotteessaan viime viikonloppuna Nurburgringin radalla Saksassa ajetun kauden viimeisen osakilpailun jälkeen.

Ennen Saksan finaaliviikonloppua Guillaume De Ridderin johto pisteissä Kallioon nähden oli yhdeksän pistettä. Kallio oli jo ennen viimeistä osakilpailua varmistanut vähintään hopeamitalin, joten tuusulalainen pystyi lähtemään kauden päätökseen käytännössä ilman mitään paineita, mitään hävittävää ei enää ollut, toisin kuin belgialaisella kilpakumppanilla.

Kallion urakka käynnistyi erinomaisesti, kun alkuerien tulosrivi 2-1-1-2 toi ruotsalaisen Olsbergs MSE -tiimin suomalaiskuljettajalle alkuerien kokonaispisteissä ykkössijan. Piste-ero sarjapisteiden osalta kaventui kuitenkin vain yhdellä pisteellä, kun De Ridder oli alkueräpisteissä toinen. Kallion mahdollisuus mestaruuteen oli vielä siinä, että De Ridderin tuli epäonnistua semifinaalissa ja finaalissa, kun taas Kallion tuli sijoittua mahdollisimman korkealle.

Ensimmäinen semifinaalilähtö oli Kallion näytöstä startista aina maaliin asti. Toisessa semifinaalilähdössä De Ridder pääsi siinä mielessä helpommalla, että siinä missä Kallion lähdössä oli mukana yhteensä viisi kuljettajaa, oli De Ridderin seurana lähtöruudukossa kolme kuljettajaa. Kun De Ridder nappasi Kallion tapaan semifinaalilähdöstä voiton, oli belgialaisen mestaruus käytännössä jo varmistunut.

 

Jesse Kallio saavutti tänä vuonna viidestä osakilpailusta yhden voiton (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

 

 

 

“Lupasin itselleni, että en itke”

Kallion mestariksi finaalin jälkeen olisi enää nostanut Kallion voitto ja De Ridderin jääminen ilman tulosta eli tässä tapauksessa hylkäys. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan De Ridder ajoi voittoon ja Kallion sijoituttua toiseksi, kaksikon välinen lopullinen piste-ero oli 11 pistettä De Ridderin eduksi. Kallio olisi halunnut päättää kautensa voittoon, vauhdin puolesta siihen oli edellytyksiä, mutta startin jälkeiset tapahtumat ensimmäisessä mutkassa maksoivat liikaa aikaa.

– Mestaruus ratkesi jo harmittavasti ennen finaalia. Voittoon kuitenkin tähtäsin, mutta ensimmäisessä mutkassa joku ajoi rajusti autoni perään ja putosin neljänneksi. Paalupaikka oli liukas lähteä liikkeelle. Ruutu oli rakennettu uuden ja vanhan asfaltin keskelle. Siihen jäi helposti sutimaan, kuten minulle tapahtui, Kallio kuvaili.

Kallio nakutti avausmutkan tapahtumien jälkeen huikeita kierrosaikoja ja ajoi startin jälkeen omille teilleen karanneen De Ridderin jo kiinnikin, mutta:

– Autoni vasen takarengas sai törmäyksestä sen verran osumaa, että puskuri kääntyi korin ja renkaan väliin. Rengas tyhjeni pikkuhiljaa. Maalissa se oli jo tullut kokonaan vanteelta ulos. Siksi viimeisellä kierroksella ajoin jo pitkin ratavalleja, mutta sain pidettyä kakkossijani. Harmittaa, tällä kertaa olisin vauhdin puolesta ansainnut voiton, Kallio arvioi.

De Ridder saavutti kauden aikana kolme osakilpailuvoittoa ja Kallio yhden. Kakkossijoja Kallio keräsi kaksi, mutta ei yhtään kolmatta sijaa, kun taas De Ridderin tilastosta ei löydy kakkossijoja, mutta sen sijaan yksi kolmas sija. De Ridder ajoi vuonna 2018 RX2-luokassa toiseksi ja vuotta aikaisemmin kolmanneksi. Kaudella 2019 hän debytoi MM-sarjan Supercar-luokassa, ajaen täyden kauden GCK Academy -tiimin Renaultilla, saavuttaen kaksi semifinaalipaikkaa.

– Lupasin itselleni, että en itke, mutta jännitys oli niin korkealla tasolla, että kyyneleet vain tulivat silmiini. Harteillani oli tänä viikonloppuna paljon painetta, minulla kun oli niin paljon hävittävää ja Jesse oli super nopea koko ajan, kuten hän on ollut koko kauden ajan. Hän on ollut fantastinen kilpakumppani, mestaruuden voittanut De Ridder lähetti kehuja Kallion suuntaan.

Nurburgringin finaalin tulokset

1) Guillaume De Ridder (BEL) 3.53,965
2) Jesse Kallio + 2,357
3) Pablo Suarez (ESP) + 3,064
4) Kobe Pauwels (BEL) + 3,111
5) Isak Sjökvist (SWE) + 5,448
6) Pepe Arque (ESP) + 7,250

Nopein kierrosaika: Kallio (kierros 3/6) 36,696

RX2e kauden 2021 loppupisteet

1) Guillaume De Ridder (BEL) 134
2) Jesse Kallio 123
3) Pablo Suarez (ESP) 76
4) Patrick O’Donovan (GBR) 76
5) Isak Sjökvist (SWE) 72
6) Fraser McConnell (JAM) 49
7) Klara Andersson (SWE) 34
8) Dorian Deslandes (FRA) 30
9) Nils Andersson (SWE) 29
10) Conner Martell (USA) 26

Jesse Kallion osakilpailusijoitukset 2021

1. Ruotsi
2. Belgia
2. Saksa
4. Ranska
5. Espanja

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet
YouTube-videot: Rallicrossin MM-sarja

 

Dramaattinen MM-päätös! Kristofferssonista mestari, Grönholmille voitto ja MM-pronssi


Facebook kommentit