Jesse Kallion pitkä tauko EM-sarjan osalta päättyy – “Tavoitteena Norjan tuloksen uusinta”

31.8.2018 / 10:57
Jesse Kallio ajoi voittoon Norjassa kesäkuussa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokka tekee paluun tänä viikonloppuna pitkältä kesätauolta, kun kauden neljäs osakilpailu ajetaan Loheac’in radalla Ranskassa. Tulokaskauttaan sarjassa ajava suomalaisen Set Promotion -tiimin Jesse Kallio lähtee Ranskan kilpailuun hallitsevana osakilpailuvoittajana.

Edellisen kerran EM-sarjan Super1600-luokka kilpaili kesäkuun alussa, kun kauden kolmas osakilpailu ajettiin Norjassa. Kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Espanjassa ja Portugalissa hyvässä vauhdissa ollut, mutta epäonnesta kärsinyt Jesse Kallio, 19, sai Norjassa kaiken osumaan kohdalleen ja kellokoskelainen jyräsikin komealla tavalla uransa ensimmäiseen EM-osakilpailuvoittoon.

– Kyllä se voitto toi todella paljon lisää itseluottamusta. Kahdessa ensimmäisessä kilpailussa oli paljon ongelmia, mutta nyt Norjan voiton myötä tietää, että pystyy ihan siihen huippusuoritukseen. Pystyin näyttämään sen mihin oikeasti pystyn, kun kaikki vaan natsaa kohdalleen. Paljon helpompi on sitä kautta lähteä tulevaan kilpailuun Ranskaan, Kallio sanoo.

Lähes kolmen kuukauden mittaisen EM-sarjan kilpailutauon aikana Kallio ehti ajaa kotimaisen rallicrossin SM-sarjan loppuun, sekä muutaman jokamiehenkilpailunkin siinä välissä. Kun ajotauko EM-sarjan Super1600-luokan Renault Twingo -autolla ajamisesta venähti näinkin pitkäksi, niin tällä viikolla tiistaina ja keskiviikkona Essay’n radalla Ranskassa ajetut testit tulivat enemmän kuin tarpeeseen.

– Saatiin testeissä taas se fiilis tuolla autolla ajamisesta ja pääsi käsiksi siihen miten sitä pitää ajaa. Hyvä fiilis jäi kyllä kaikin puolin ja valmiina ollaan viikonlopun kilpailuun. Tiistaina ajettiin kuivalla radalla ja keskiviikkona vielä pari vetoa, kun oli märkä rata. Alunperin piti ajaa vain tiistaina, mutta tuli sitten molemmat olosuhteet testattua varmuuden vuoksi, Kallio taustoittaa.

Kalliolle viikonlopun näyttämö Loheac’ssa on tuttu, ajoihan Set Promotion -tiimi siellä testiä ennen kauden alkua yhden päivän ajan.

– Hyvä niin, on ainakin tuttu rata. Perinteinen rallicross-rata kyseessä, ei mitään spesiaalia, Kallio kuvailee.

Ja jos ei radassa ole mitään sen suurempaa spesiaalia, niin verrattuna kauden muihin osakilpailuihin yleisömäärä Ranskassa vuosittain on aina täysin omaa luokkaansa. Tulevaan MM- ja EM-sarjan osakilpailuun järjestäjät odottavat paikan päälle yli 70 000 katsojaa ja aivan kuten eräs MM-sarjan Supercar-luokan tehdastalli osuvasti sen sanoi, niin tässä kilpailussa kuljettajat voivat tuntea olonsa lähes kuin rocktähdiksi rallicross-fanien edessä.

– Tulossa on kyllä hieno viikonloppu siltä osin ja varmasti tulee olemaan mahtavaa ajaa kilpaa fanien edessä. Odotan sitä innolla.

Kun Super1600-luokan osakilpailuista on ajettu puolet, niin Kallio on EM-pisteissä kahdeksantana. Eroa kolmanteen sijaan on vain 10 pistettä, mutta Kallio sanoo ettei juurikaan ole pistetilannetta katsellut. Tärkeintä on keskittyä jokaiseen osakilpailuun yksi kerrallaan ja hakea niistä kaikista mahdollisimman hyvä tulos.

– Vilkaisin pistetilannetta, mutta mietin asioita kuitenkin kilpailu kerrallaan. Jokaisesta kolmesta jäljellä olevasta kilpailusta yritetään saada niin hyvä tulos kuin vain mahdollista ja sitten Saksan jälkeen vasta katsotaan, että mikä on se tilanne, Kallio korostaa.

Tavoite kauden neljänteen osakilpailuun on jatkaa kautta siitä mihin se Norjassa kesäkuussa jäi.

– Voitto! Ensin tietysti finaaliin ja sitä kautta lähdetään sitten tavoittelemaan Norjan tuloksen uusintaa, Kallio päätti.

Kilpailuviikonloppu Ranskassa Super1600-luokan osalta käynnistyy perjantaina vapailla harjoituksilla. Lauantaina ajetaan ensimmäiset, toiset ja kolmannet alkuerät, sekä sunnuntaina neljännet alkuerät, semifinaalit ja finaali.

Super1600-luokan pistetilanne 3/6 osakilpailua

1) Artis Baumanis (LAT) 65
2) Rokas Baciuska (LTU) 63
3) Aydar Nuriev (RUS) 52
4) Jimmy Terpereau (FRA) 47
5) Janno Ligur (EST) 44
6) Espen Isaksaetre (NOR) 44
7) Gergely Marton (HUN) 43
8) Jesse Kallio 42
9) Maximilien Eveno (FRA) 42
10) Josef Susta (CZE) 36

Lue myös! Kallio päätti SM-kautensa tyylikkäästi – “Toivottavasti hyvä putki saa jatkoa Ranskassakin” (26.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit