Jesse Turunen hyppää rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaan uudella Hyundailla – “Nyt täytyy vain pitää jalat maassa”

16.1.2017 / 18:49
Jesse Turunen avaa SM-sarjan Tunturirallissa Subarulla (Kuva: Rallybaron).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa, SM1-luokassa, nähdään tällä kaudella uutta ja Suomessa ennennäkemätöntä kalustoa, kun Antti Leinosen johtama Rallybaron-tiimi tuo kotimaisille rallipoluille Pohjoismaiden ensimmäisen R5-luokituksen Hyundai i20 -ralliauton. Maanantaina Rallybaron tiedotti, että autoa tulee ajamaan SM4-luokan hallitseva Suomen mestari Jesse Turunen.

Viime kaudella joensuulainen Jesse Turunen ajoi kartanlukijansa Kari Kallion kanssa SM4-luokan Suomen mestariksi Honda Civicilla voitettuaan luokkansa kolmessa osakilpailussa. Lisäksi kauteen mahtui kaksi palkintosijoitusta. Tällä kaudella haasteet kovenevat, kun etuvetoinen Honda vaihtuu nelivetoiseen kalustoon ja SM4-luokka rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaan, SM1-luokkaan. Turunen lähtee luottavaisin mielin uuteen haasteeseen.

– Hyvällä “tärinällä” on tutustuttu nelivetoisten kilpa-autojen maailmaan ja testikilometrejä on kertynyt jo mukavasti. Nyt täytyy vain pitää jalat maassa, että saisimme alkukaudelta napsittua mahdollisimman paljon pisteitä isojen poikien seassa, Turunen kommentoi Rallybaronin tiedotteessa.

Turusen ohjelmaan kuuluu tällä kaudella kaikki SM-sarjan seitsemän osakilpailua ja kausi käynnistyy tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemen ympäristössä ajettavalla Tunturirallilla. Vielä Tunturirallissa uutta Hyundaita ei tositoimissa kuitenkaan vielä nähdä, vaan uuden kaluston ensimetrit kotimaisilla rallipoluilla kilpailujen osalta ovat edessä myöhemmin keväällä. Tunturirallissa Turunen kilpailee Subaru Impreza WRC Sti -autolla.

 

Kuva: Rallybaron

Rallybaronin uusi R5-luokituksen Hyundai i20 tullaan näkemään SM-sarjassa tässä värityksessä (Kuva: Rallybaron).

 

Auton ensiesiintyminen MM-tasolla Korsikan asfaltilla viime syksynä

Vuonna 2014 rallin MM-sarjaan mukaan tullut Hyundai Motorsport esitteli viime vuonna uuden R5-luokituksen kilpa-autonsa, uuden sukupolven Hyundai i20 R5:n. Talli testasi uutta autoa ahkerasti koko alkuvuoden ajan ja kesäkuussa se nähtiin ensimmäistä kertaa mukana kilpailussa – tosin nolla-autona, hollantilaisen Kevin Abbringin ajamana Ypresin EM-rallissa.

Ensimmäisen kerran Hyundai i20 R5 -auto nähtiin MM-tasolla syys-lokakuun vaihteessa Ranskan MM-rallissa Korsikan asfaltilla ja kolmen auton voimin hankitut tulokset olivat erittäin lupaavia. Heti ensimmäisellä erikoiskokeella Abbring ja Stephane Sarrazin ajoivat WRC2-luokassa sijat kolme ja kuusi. Abbring kellotti usealle erikoiskokeelle kolmanneksi nopeimpia aikoja ennen keskeytystään. Fabio Andolfi ajoi lopptuloksissa kuudenneksi ja oli yhdellä erikoiskokeella toiseksi nopein. Marraskuussa Abbring ajoi Ranskan asfalttisarjan osakilpailussa Hyundai i20 R5:lle sen historian ensimmäisen voiton.

Rallybaron saattaa myöhemmin tuoda vielä toisenkin Hyundain kotimaisille rallipoluille.

– Meillä on optio myös toisen auton ostosta. Päätös sen käyttämisestä tullaan tekemään ensi vuoden (2017) aikana, Leinonen kommentoi Rallybaronin tiedotteessa viime syksynä.

Lue myös! Rallybaron uudella Hyundailla mukaan rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaan – ”Kalustohankinta on merkittävä” (28.10.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde ja kuva: Rallybaronin tiedote


Facebook kommentit