Jesse Turunen SM4-luokan voittajasuosikkina Riihimäelle – “Keskitytään omaan tekemiseen”

24.5.2019 / 05:09
Jesse Turunen pyrkii lennättämään Hondan voittovauhtiin Riihimäellä (Kuva: Jani Salonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Vahvana voittajaehdokkaana pidetty Jesse Turunen astelee Riihimäen SM-rallin lähtöviivalle kovin odotuksin.

Jesse Turusen tavoitteena on teipata autoon Riihimäeltä poistuttaessa keltapohjaiset numerolaput SM4-luokkajohdon merkiksi. Joensuulaisen harteille asetettu voittajanviitta ei silti Turusen paineita kasvata, sillä kokenut kilpailija osaa suhtautua tilanteeseen tyynesti.

– Keskitytään omaan tekemiseen. Tehdään se mitä osataan ja vielä parhain päin, niin resepti on melko hyvä, Turunen toteaa.

Turusen valmistautuminen kesäkauden avaukseen on sujunut ongelmitta. Turusen ohjastama Honda Type R -auto hiottiin iskuun Lahdessa ajetussa seurakilpailussa ja autoon tehdyt kehityskokeilut tuottivat tulosta. Turunen tarkentaa miten on jatkanut kehitystyötä auton jarrujen, sekä alustan säätöjen parissa, vaikkei siihen sinällään ole ollut tarvetta. Paikalleen ei hänen mukaansa tule jäädä, vaan autosta löydetään pieniä osa-alueita kehityksen alle jatkuvasti.

Näiden lisäksi Turunen tuo esiin kartanlukija Kari Kallion käyneen “korkeakouluopinnoissa”, sillä Kallio nähtiin reilu kuukausi takaperin Uudessa-Seelannissa ajetussa kilpailussa lainakartturina. Se millaisia oppeja Kallio on tuomassa kabiiniin, pysyy vielä salaisuuden varjossa.

– Ehkä nuotinlukuun saadaan jonkinlainen ”aussikorostus”, Turunen naurahtaa.

Riihimäeltä Turusella on hyviä kokemuksia muistoissa. Edellisellä kerralla miehistö oli kisassa Hyundain R5-auton ratissa. Vaikka tuolloin leikki jäi kesken, niin maku on edelleen raikkaana mielessä. Tästä Turunen ammentaa voimavaroja myös tulevaan kisaan ja tutkailee samalla sääkarttaa. Sen mukaan viikonloppu tulee olemaan oikukas: kosteaa, sekä vesisadetta.

Sääkartta laittaa Turusen miettimään rengaspolitiikkaa, mutta sen kanssa hän tunnustaa olevansa varovainen.

– En kovin herkästi lähde rengasta leikkaamaan, ellei vettä tule sitten saavista kaataen. Mikäli tässä menee vipuun, niin siinä tuhoaa renkaat melko nopeasti ja lopputuloksissa se näkyy ikävällä tavalla, Turunen päätti.

Teksti: Jani Salonen, Jesse Turusen tiedotus


Facebook kommentit