Jesse Turuselle harvinainen virhe ja keskeytys – “Kolmoselta ykkösvaihteelle täydestä laukasta”

30.5.2019 / 07:56
Jesse Turusen kilpailu Riihimäellä päättyi lyhyeen (Kuva: Jani Salonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Kovin odotuksin Riihimäen SM–ralliin lähtenyt Jesse Turunen koki jo päivän toisella erikoiskokeella karun pettymyksen.

Jesse Turuselle sattui harvinaislaatuinen virhe erikoiskokeen loppupäässä ja sen johdosta Hondan moottori parkaisi viimeisen laulunsa.

– Korkealta ja kovaa se ulahtaa, kun heittää kolmoselta ykkösvaihteelle täydestä laukasta, Turunen kommentoi pettyneenä.

Turusen tarkoitus oli tavoitella kauden neljännestä osakilpailusta SM4-luokan piikkipaikkaa. Tämä tavoite siirtyi nyt tulevaisuuteen ja joensuulainen myöntää, että moottoririkko aiheuttaa harmaita hiuksia. Varmaa on se, että kone täytyy vaihtaa ja näillä näkymin Seinäjoelle lähdetään alitehoisella moottorilla. Turunen näkee tummia pilviä taivaalla myös luokkasijoituksesta taisteltaessa. Enää ei voi lähteä ”takki auki” matkaan, vaan tulosta täytyy syntyä.

– Ihan yhtä rennosti kauden jäljellä oleviin kisoihin ei voi lähteä. Kilpakumppanit ovat nostaneet vauhtia ja maali täytyy tästä eteenpäin tavoittaa, totesi Turunen tilanteestaan.

Epäonnisesta kilpailusta huolimatta Turunen löytää myös positiivista tyngäksi jääneestä kisapäivästä. Ennen keskeytystä auto toimi kuin unelma ja ajamisesta sai nauttia kaikin puolin. Se kertoo kilpa-auton parissa tehdyn kehitystyön olleen oikeansuuntaista. Turunen katsoo tämän helpottavan tulevaa, sillä nyt voidaan keskittyä moottorin parissa tehtävään työhön muun paketin ollessa hyvässä iskussa.

Riihimäen keskeytyksen myötä Turusen sijoitus SM4-luokan pisteissä on kolmas.

Teksti: Jani Salonen, Jesse Turusen tiedotus


Facebook kommentit