Jesse Turuselle pettymys kotirallista – “Tällä kertaa tulos oli tälläinen”

5.3.2018 / 07:12
Jesse Turusen hypyt eivät kantaneet Itärallissa SM3-luokan kärkivauhtiin (Kuva: Jani Salonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Jesse Turunen ilmoitti lähtevänsä SM3-luokassa Itäralliin vain ja ainoastaan voittojahtiin. Miehelle ei sen vaatimattomampi tulostavoite kelvannut, sillä kauden kokonaistavoitetta katsottaessa pistetilin tulisi nyt karttua reippaalla otteella.

Kisavalmistautuminen enteilikin menestyksestä ja Jesse Turunen koki, että vikuriksi osoittautunut Citroen alkaisi sopimaan hänen käsiinsä.

– Kyllä kaikki oli juuri niin kohdillaan kuin nyt vain voi olla. Hyvät ennakkovalmistelut ja mahtavat kotitiet, lähtökohdat olivat loistavat. Sitä en sitten tiedä mitä tapahtui, se on täysin pimennossa, Turunen ihmetteli rallin jälkeen.

Turusen puheista kuuluu pettymys. Joensuulainen sijoittui SM3-luokassa kuudenneksi, kauas siitä tavoitteesta minkä itselleen asetti.

– Aamu alkoi ailahtelevasti, yritystä oli, mutta virheitäkin tuli. Pahin sattui kolmosella, kun vedettiin risteys siiman alle ja jouduttiin peruuttelemaan takaisin. Jarrumerkkiä tuli aseteltua turhan tarkalle. Huollon jälkeen ajoon löytyi haluttu tarkkuus ja nelosen maalissa oli hyvät fiilikset, kovempaa en pystynyt näillä ranteilla ajamaan. Tunnelma kuitenkin latistui joka kerta, kun tulostaululle erehtyi vilkuilemaan. Ei vaan riittänyt vauhti kärkeen, ei sitten millään, Turunen sanailee pettyneenä.

Penkin alle valuneesta kilpailusta huolimatta Turunen löytää päivästä positiivisiakin asioita. Miehen mukaan hauskaakin reitillä oli ja kartturi Kari Kallion naurahdukset hurjissa “täys-yli-nypyn” paikoissa kertoivat omaa kieltään. Ajamisesta nautittiin täysin palkein, eikä riskin ottoa vältelty.

– Hurjalla riskillä olisi voinut tavoitella parempaakin tulosta, mutta jo tälläkin ajolla sitä oli riittävästi mukana. Tällä kertaa tulos oli tällainen ja kesäkauteen haetaan samaa asennetta, kuin Itäralliin lähtiessä oli. Täysrähinällä kohti tulosta, päättää Turunen.

Teksti: Jani Salonen, Rallybaronin tiedotus


Facebook kommentit