Jesse Turusen ylivoima sai jatkoa kotimaisemissa – “Ei tarvinnut murehtia mitään”

5.3.2019 / 20:03
Jesse Turunen teki vakuuttavaa jälkeä kotirallissaan Joensuussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Joensuulainen Jesse Turunen jatkoi viime lauantaina kotimaisemissaan siitä mihin rallin SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Kouvolassa helmikuussa jäi. Turunen yhdessä kartanlukijansa Kari Kallion kanssa jyräsi Joensuun SM-rallissa toiseen peräkkäiseen ylivoimaiseen voittoon SM4-luokassa.

Joensuun SM-ralli viime lauantaina päätti samalla myös rallin SM-sarjan talvikauden. Kouvolassa helmikuussa paluun SM-sarjaan tehnyt Jesse Turunen voitti SM4-luokan yli kahden minuutin marginaalilla ja tuo samainen ylivoima sai jatkoa myös Joensuussa. Turunen oli luokan nopein kuljettaja jokaisella kuudella ajetulla erikoiskokeella ja voitto irtosi tällä kertaa 1,4 sekuntia vaille kahden minuutin turvin.

Ei taida olla mitään hienompaa, kuin saada juhlia voittoa kotikilpailussa?

– Eipä kyllä ole. Kyllähän tämä mukavaa on ja tyytyväinen pitää kyllä olla tähän tulokseen, Turunen kommentoi UrheiluUutiset.comille rallin maalissa.

Jos oli Turusella Kouvolan osakilpailussa ongelmia kaluston kanssa kilpailun aikana ylivoimaisesta voitosta huolimatta, niin nyt Honda suoritti työtehtävänsä moitteitta aina startista maaliin asti.

– Tekniikan osalta ei ollut mitään ongelmia. Siinä mielessä mukava oli ajaa, ei tarvinnut murehtia mitään, Turunen hymyili.

Joensuun SM-rallissa kolmannen erikoiskokeen alla käynnistynyt raju lumisade teki olosuhteista kilpailijoille todella vaativat ja Joensuun maineikkaat tiet eivät tällä kertaa päässeet tarjoamaan kuljettajille sitä parasta itseään.

– Tietysti sitä olisi halunnut nilkka suorana vetää hienoja teitä, mutta lumisade vähän sotki. Välillä se on sellaista, Turunen harmitteli.

Turunen on asettanut tavoitteekseen tälle kaudelle SM4-luokan Suomen mestaruuden, joka olisi joensuulaiselle tässä luokassa uran toinen. SM-sarjan kesäkausi avataan toukokuussa Riihimäen osakilpailulla ja todennäköisesti tuo tulee olemaan myös Turuselle seuraava kilpailu.

– Riihimäki on varmaan seuraava, jos ei sitten jotain pienempää rallia ajeta siihen testiksi väliin. Todennäköisesti tänä talvena ei ajeta muuta. Nyt kun ajaminen muistuttaa jo kilvanajoa, niin tästä on hyvä jatkaa tavoitetta kohden. Mielenkiinnolla jään odottamaan kesäkauden aloitusta, Turunen päätti.

Joensuun SM-rallin SM4-luokan lopputulokset

1) Jesse Turunen (Honda) 58.36,4
2) Sami Korvola (Ford) + 1.58,6
3) Jani Seppälä (Honda) + 2.37,1
4) Jani Lahtinen (Honda) + 2.59,6
5) Toni Lauronen (Honda) + 3.20,6

SM4-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailua

1) Jani Seppälä 55
2) Sami Korvola 52
3) Jesse Turunen 50
4) Jani Lahtinen 30
5) Teemu Kiiski 19

 

 

Lue myös! Joensuun SM-ralli ja muut luokat: SM1 SM2 SM3

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit