JJ Lehto kartingin SM-sarjaan: ”Haastetta tällaiselle vanhemmalle puupäälle”

30.1.2017 / 19:59
JJ Lehto ajaa kesällä kartingin neljän osakilpailun SM-sarjan. Yhtenä tavoitteena on auttaa nuoria kuskeja urallaan eteenpäin. (kuva: Marko Mäkinen)

[ A- ] / [ A+ ]

Jyrki Järvilehto kilpailee kaudella 2017 kartingin SM-sarjassa. ”JJ Lehto” on ilmoittautunut mukaan KZ2-luokkaan. JJ sanoo, että tavoitteena on tietenkin menestyä, mutta myös auttaa nuoria kuljettajia urallaan.

Järvilehto täyttää 51 vuotta (31.1.), mutta mistään viidenkympin villityksestä ei yllättävässä SM-sarjaan ilmoittautumisessa ollut kyse.

– Yhteensattumien summana tämä tuli. Meitä on isompi porukka ollut tässä mukana. Jokainen on tehnyt vähän sitä sun tätä, ja kaikilla on mikroautotaustaa. Ollaan käyty välillä porukassa harrastamassa, ja nyt sitten todettiin, että sinähän (JJ) voisit käydä vetämässä vaikka SM:n. Mustosen Arskahan tässä oli päällimmäisenä päsmärinä ja sanoi, että joku SM-kuskihan meidän pitää vielä tehdä. Sitten hänen sormensa osoitti minua, hyväntuulinen JJ sanoo UrheiluUutiset.comille.

Oman kilpailemisen ohessa JJ:llä on rooli katsoa nuorten tulevaisuuden nimien perään. Hän tekee myös yhteistyötä suomalaisen Ninar-runkovalmistajan kanssa.

– Ninarin kanssa ollaan vähän yhdessä tätä työtä tekemässä. SM-kisat on tarkoitus ajaa. Siinä sivussa ehkä enemmänkin sitten autetaan nuorisoa eteenpäin. Kun he lähtevät kansainvälisiin kisoihin, niin jos heitä saisi vähän parempaan valmiuteen. Se on tavoite tässä myös, JJ korostaa.

Ajaminen on kivaa edelleen

JJ Lehto on entisenä F1-kuskina ja Le Mansin voittajana yksi Suomen menestyneimpiä rata-autoilijoita. Hän ajoi huippusarjoissa ammatikseen 15 vuoden ajan.

– Nojoo, CV:ssä on kaikenlaista. Miksi minä lähden sinne (kartingiin), on tietysti se, että vielä on polte ajaa ja ajaminen on kivaa.

– Eihän minulla ole enää mitään saavutettavaa eikä menetettävää 51-vuotiaana. On tosi kiva nähdä nykyinen karting-kulttuuri. Mitä se on siihen verrattuna mitä se oli ennen kun itse niitä ajoin. Siellä on kova taso ja paljon hyviä junnukuskeja. Ei minulla ole mitään erikoista kokemusta KZ2-autosta. Autot ovat todella hienoja ajaa. Ne ovat nopeita ja teho-painosuhteeltaan tosi näppäriä. Moottorit ovat hienoja, ne kiertävät korkealta. Ihan pirusti siinä pitää kuskin töitä tehdä. Siinä on haastetta tällaiselle vanhemmalle puupäälle, JJ hymähtää.

SM-sarjan KZ2-luokkaan tuli 20 ennakkoilmoittautumista. Autossa on 125-kuutioinen moottori ja 6-vaihteinen vaihdelaatikko. Moottorin maksimiteho on noin 50 hevosvoimaa. Auton vähimmäispaino kuljettajan kanssa on 175 kiloa.

R5-auto olisi ehdoton

JJ korostaa moneen kertaan, että kilpaa ajaminen kiinnostaa aina. Hän kokeili urallaan myös rallia, ja menestyi siinäkin mukavasti pienestä kokemuksestaan huolimatta. Arctic Lapland Rallyssa JJ kilpaili seitsemän kertaa. Rallia hän ajoi N-ryhmän Mitsubishillä ja F-ryhmän Toyota Corolla GT:llä.

– Ralli on vaan mennyt siihen, että luokkia on niin paljon. Kun katsot Tunturirallia, niin niistä luokista on ihan sekaisin. Uudet R5-autot ovat hienoja, ja siellä on uusia kasvoja. Se nostaa päätään sieltä. Luokkia pitäisi olla vähemmän, ja sitten nostaa oikein ryminällä esiin niitä.

– Kiinnostaako ralli? Joo, R5 kiinnostaa ihan mielettömästi. Semmoinen olisi ihan ehdoton auto, jos joskus vielä pitäisi jotain päästä koittamaan, JJ sanoo.

Kartingin SM-kalenteri, luokat OKj, OK ja KZ2:

27.-28.05. Vantaa

15.-16.07. Oulu (+SJM)

05.-06.08. Kouvola

19.-20.08. Lahti (+SJM)

SJM-kalenteri, luokat Raket 95 ja Mini60 (ent.KF6) –yleinen:

17.-18.6. Kangasala

01.-02.7. Töysä

15.-16.7. Oulu

12.-13.8. Vihti

19.-20.8. Lahti

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit