JJ Lehto tähdittää kartingin SM-sarjaa – Kaisa Eiristö valmis haastamaan F1-tähden

12.5.2017 / 13:05
Kaisa Eiristö (oik.) ajoi viime kaudella SM-hopeaa, ja mitali on tavoitteena nytkin. Kuvassa myös kartingin "ihmetyttö" Meri Levula. (kuva: AKK/Outi Talikka)

[ A- ] / [ A+ ]

Kaudella 2017 KZ2-luokan suomenmestaruutta tavoittelee edelliseltä kaudelta tuttuja nimiä, mutta myös uusia tuttavuuksia. Kovimpana uutena nimenä karting-auton ohjaimiin palaa F1-sarjastakin tuttu Jyrki Järvilehto.

Järvilehdon radoille paluun taustalla on ollut toisaalta oma palo lajia kohtaan sekä halu kantaa kortensa kekoon suomalaisen autourheilun saralla.

– Kipinä syttyi kaveriporukan yhteisistä kisailuista viime syksyltä. Joulukuussa olin Vihdissä testaamassa vesisateessa ja kuuden asteen lämpötilassa. Homma tuntui todella hienolta, mukavalta ja haasteelliselta. Pari viikkoa siitä, niin päätettiin, että ajetaan SM-sarja.

Kauden 2016 KZ2-luokan hopeamitalisti Kaisa Eiristö jatkaa kaudella 2017 KZ2-luokassa, ja tavoitteena 21-vuotiaalla riihimäkeläisellä on SM-mitali.

– Viime vuonna nousu Yamaha-luokasta KZ2-luokkaan oli toki haastava, laitteet kun oli kuin yö ja päivä. Onneksi SM-sarja alkoi kuitenkin vasta heinäkuussa, joten kevään aikana ehdittiin treenata hyvin. Paljon tuli tehtyä töitä, mutta hienostihan se näytti menevän, Eiristö toteaa.

Eiristön taustalla tulevalle kaudelle säilyy Hemet Racing ja kilpailukausi Suomessa alkaa toukokuun lopussa SM-sarjan osakilpailuilla. Eiristön päätavoite tulevalle kaudelle on KZ-luokan EM-sarja.

Ulkomailla kilpailukausi alkaa toukokuun alussa Belgiassa ja päättyy MM-kilpailuihin syyskuussa Saksassa. Nuoren lupauksen tavoitteena on myös tehdä debyytti RATA-SM-sarjaan.

Myös monissa kovissa sarjoissa ja kilpailuissa kannuksensa ansainnut KZ2-sarjan hallitseva suomenmestari Henri Kokko jatkaa kisaruljanssia myös tänä vuonna.

– Tänäkin vuonna ajetaan SM-sarja sekä maailmalla EM- ja MM-sarjaa sekä Saksan mestaruussarjaa. Kilpailuja siis riittää, mutta kunto on kohdallaan, Kokko luettelee.

Viime kaudella ensimmäistä kauttaan KZ2-luokassa ajanut ja hienosti 4. sijoittunut 16-vuotias Arto Ojaranta starttaa uuteen kauteen luottavaisin mielin.

Viimekausi sujui varsin nousujohteisesti. Alussa tulokset eivät olleet kovin hyviä uuden luokan myötä, mutta loppukautta kohden sijoitukset alkoivat parantua ja tulihan kauden loppuun myös yksi SM-osakilpailuvoitto. Se oli ihan hyvä kausi, Ojaranta iloitsee.

Hemet Racingissa jatkavan Ojarannan suunnitelmissa on SM-sarjan lisäksi ajaa EM-sarjaa sekä päästä ottamaan tuntumaan MM-sarjan vauhtiin yksittäisessä osakilpailussa.

Karting SM -sarjan kausi 2017 alkaa 27.-28.5. Vantaalla. Sarjassa ajetaan luokissa OK-junior, OK ja KZ2.

Lähde: Kartingin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit