Joensuun SM-rallissa vakioluokassa hurja hylkäysten suma – Vain kolmelle tulos

18.6.2023 / 10:28
Joensuussa SM4-luokan voittoon ajoi Ville Vatanen Toyotalla (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Joensuussa. Vakioautojen SM4-luokassa kilpailun jälkeen koettiin hurja hylkäysten suma.

Kun kaksipäiväinen Joensuun SM-ralli oli saatu lauantaina päätökseen, komeili vakioautojen SM4-luokan epävirallisissa lopputuloksissa kymmenen kilpailijaparin nimet. Kun viralliset tulokset lopulta myöhään illalla julkaistiin, oli listalla enää kolme kilpailijaparia, eli peräti seitsemän kilpailijaparia oli hylätty. Kuuden kilpailijaparin kohdalla kilpailunjohtajan päätöksessä luki näin:

– Suoritus hylätty. Kilpailijaparin auto todettu sääntöjenvastaiseksi teknisessä tarkastuksessa.

Hylätyiksi tulivat toiseksi sijoittunut Tuukka Kauppinen, sijoille neljästä seitsemään päätyneet Raoul Dahlqvist, Verneri Aallontie, Jose Kangas ja Onni Järvinen, sekä sijan 10. napannut Tomi Tikkinen. Hylkäyksen koki myös yhdeksänneksi sijoittunut Kalevi Hassinen, joka kilpailunjohtajan päätöksen mukaan kieltäytyi kilpailun jälkeisestä teknisestä tarkastuksesta.

SM4-luokan voittoon Joensuussa ajoi Ville Vatanen ja toiseksi nousi Henri Sääskilahti, kun taas kahdeksanneksi sijoittunut Lauri Hassinen nousi hylkäysten myötä peräti viisi sijaa ylöspäin ja kolmanneksi. Vatasen voittomarginaali oli lopulta reilut puoli minuuttia, vaikka kilpailun viimeisellä erikoiskokeella nuorukainen koki hurjan tilanteen.

– Tultiin kaksi kilometriä viimeistä erikoiskoetta ja ratti irtosi. Jouduin pysähtymään ja pitämään rattia niin ettei se liiku ylös alas. Loppupätkästä alkoi sitten löytymään Vatasen kädet. On tämä ralli hienoa, Vatanen hehkutti tuoreeltaan maaliintulon jälkeen.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Lahdessa 11.-12. elokuuta.

Joensuun SM-rallin SM4-luokan tulokset

1) Ville Vatanen (Toyota) 51.11,7
2) Henri Sääskilahti (Ford) + 30,7
3) Lauri Hassinen (Toyota) + 3.28,3

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Moottoriurheilu.tv


Facebook kommentit