John Kennardin haave jäähyväiskisasta Suomen MM-rallissa ei toteudu – “Tämä ei ollut helppo päätös”

29.5.2017 / 11:43
Paddon ja Kennard juhlivat Argentiinan MM-rallin voittoa viime vuonna (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull).

[ A- ] / [ A+ ]

Huhtikuussa ajettu Argentiinan MM-ralli jäi Hayden Paddonin ja kartanlukija John Kennardin viimeiseksi yhteiseksi kilpailuksi MM-sarjassa. Kennard ei ole toipunut lonkkavaivastaan toivotussa aikataulussa ja yhdessä vuodesta 2007 lähtien MM-sarjaa kiertänyt kaksikko on päättänyt yhteisellä päätöksellä, että Kennardin ura kartanlukijana MM-rallien osalta on ohi.

Kuten aiemmin maaliskuussa uutisoimme, niin John Kennardin uran viimeinen MM-ralli piti olla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettava Suomen MM-ralli, missä ikään kuin ympyrä olisi sulkeutunut, olihan Suomen MM-ralli vuonna 1985 Kennardin uran ensimmäinen MM-ralli.

– Päätös on nyt tehty ja 12 upean vuoden jälkeen lopetan Hayden Paddonin kartanlukijana Suomen MM-rallin jälkeen. Kyseessä on sama MM-ralli joka aikoinaan oli myös urani ensimmäinen ralli kartanlukijana. Tämä on surullinen päivä, mutta joskushan tämän piti tulla eteen, 58-vuotias Kennard kommentoi päätöstään pari kuukautta sitten.

Argentiinan MM-rallin röykkyisillä teillä huhtikuussa Kennardin lonkkavaivat ärtyivät kuitenkin niin pahoiksi, että seuraava osakilpailu Portugalissa piti jättää väliin ja Paddonille nuotteja luki Seb Marshall, jonka piti hypätä Paddonin kartanlukijaksi vasta Saksan MM-rallissa elokuussa. Kun Kennardin tilanne on nyt se, että hän ei pysty myöskään osallistumaan Italian MM-ralliin, niin talvella tehtyä suunnitelmaa kartanlukijan vaihdoksesta aikaistetaan.

– Valitettavasti lonkkani tilanne on sellainen, että se ei anna minulle mahdollisuutta osallistua vaativaan soraralliin Sardiniassa. Ja vaikka niin kovasti haluaisinkin palata takaisin rakastamani työni pariin ja päättää urani rallin MM-sarjassa Haydenin vierellä Puolassa ja Suomessa, niin yksinkertaisesti se ei tässä kohtaa ole järkevää, Kennard kommentoi Paddonin kotisivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Paddon ja Kennard osallistuivat yhdessä 65 MM-ralliin vuosina 2007-2017, voittoja tuli yksi (Argentiina 2016) ja palkintosijoituksia neljä, joista ensimmäinen Italian MM-rallista vuonna 2015.

– Tämä ei ollut helppo päätös. Mutta koemme, että se päätös on paras tulevaisuutta ajatellen ja sitä päätöstä myös John tukee ja suosittelee. Ja kuten olemme koko ajan sanoneet, niin vaikka hän ei istukaan autossa vierelläni, niin John jatkaa tärkeässä roolissa mukana tiimissä. John on mukana kaikissa MM-ralleissa, tukee meitä soraralleissa ja asfalttiralleissa hän puolestaa tukee meidän etuautotiimiämme, Paddon taustoittaa.

“Paluu palkintopallille on edessä jo varsin pian”

Vaikka Kennard ei saanutkaan toivomaansa jäähyväiskisaa MM-sarjan osalta Suomessa, niin Paddonin mukaan todellisen kartturilegendan hienoa uraa tullaan muistamaan tavalla tai toisella.

– Suomen MM-rallissa on tarkoitus järjestää kunnolliset läksiäiset Johnille, kisassa joka on erityisen tärkeä Johnille ja hänen uralleen, Paddon vakuuttaa.

MM-rallien osalta Paddonin ja Kennardin välinen yhteistyö samassa autossa on nyt siis ohi, mutta pienemmissä kisoissa heitä tullaan vielä näkemään jatkossakin. Kuten mm. alkusyksystä ajettavassa Uudenseelannin mestaruussarjan osakilpailussa Coromandel-rallissa, missä Paddon kilpailee uusiseelantilaisen Force Motorsportin rakentamalla Hyundai i20 AP4+ -autolla.

Viime kaudella kuljettajien MM-sarjassa neljänneksi sijoittuneen Paddonin kuluva kausi on ollut odotuksiin nähden todella vaisu. Kennard kuitenkin uskoo vahvasti, että 30-vuotias Paddon tulee nousemaan takaisin omalle tasolleen kesän ja syksyn MM-ralleissa.

– Näimme jo Portugalissa Haydenin ja Sebin yhteistyössä sitä oikeanlaista kipinää ja olenkin varma siitä, että heidän yhteistyönsä nyt jatkuessa he tulevat menemään eteenpäin ja paluu palkintopallille on edessä jo varsin pian, Kennard uskoo.

Kennard on naimisissa suomalaisen Satu Lappalaisen kanssa ja heillä on Uudessaseelannissa Vicarage Lane niminen viinitarha. Vuonna 1998 Kennard luki nuotteja Juha Kankaalle Iso-Britannian MM-rallissa. Rallin MM-sarja jatkuu puolentoista viikon päästä ajettavalla Italian MM-rallilla Sardinian saarella. Kyseessä on kauden seitsemäs MM-osakilpailu. Paddon on kuljettajien MM-sarjassa 33 pisteellään sijalla kahdeksan.

Lue myös! Paddonin kartanlukija ei jatka tehtävässään Suomen MM-rallin jälkeen – ”Todellinen rallin legenda” (14.3.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit