Johtopaikka Monte Carlossa harvinaista suomalaisherkkua – Edellisen kerran 2012

22.1.2021 / 08:41
Jari-Matti Latvala vuoden 2012 Monte Carlon MM-rallissa Fordilla (Kuva: Ford World Rally Team).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalaiskuljettajille johtopaikka Monte Carlon MM-rallissa on ollut 2000-luvulla harvinaista herkkua.

Kalle Rovanperä on aloittanut rallin MM-sarjan kilpailukauden 2021 hienosti. Rovanperä oli kauden avausosakilpailussa Monte Carlossa torstain kahden erikoiskokeen jälkeen toisena, mutta Toyotan huippulupaus nousi kilpailun johtoon heti perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella. Rovanperälle nousu ensimmäistä kertaa tämän legendaarisen MM-rallin johtopaikalle vaati WRC-auton ratissa 19 erikoiskoetta Ranskan Alpeilla.

Edellinen suomalaiskuljettaja, joka on johtanut Monte Carlon MM-rallia, oli Jari-Matti Latvala, Toyotan nykyinen tallipäällikkö, joka nappasi johtopaikan haltuunsa vuoden 2012 kilpailun toisen erikoiskokeen jälkeen. Latvala säilytti johtopaikkansa vielä seuraavalla erikoiskokeella, mutta neljännellä erikoiskokeella töysäläinen ajoi Fordinsa ulos tieltä ja edessä oli keskeytys.

– Kilpailuni lähti käyntiin vähän liiankin hyvin, paremmin kuin olin odottanut. Oikeiden rengasvalintojen ja hyvän yrityksen ansiosta johdin kisaa ja Sebastien Loebia noin puolella minuutilla. Neljännellä erikoiskokeella olin liikkeellä hiukan vääränlaisella renkaalla ja ajoin jäiseen kohtaan liian kovaa. Yritin hiukan liikaa, enkä keskittynyt kartanlukijan nuotteihin niin tarkasti kuin olisi pitänyt, Latvala kertaa tapahtunutta kotisivuillaan.

2000-luvulla Monte Carlon MM-rallin voittaneiden suomalaiskuljettajien, Tommi Mäkisen ja Marcus Grönholmin, lisäksi ennen Rovanperää ja Latvalaa Monte Carlon MM-rallia on johtanut vain Toni Gardemeister, joka avasi vuoden 2001 kilpailun kellottamalla ykköspätkälle pohja-ajan. Urallaan kahdesti Monte Carlon MM-rallin yleiskilpailussa palkintosijoille ajanut Gardemeister menetti johtoasemansa toisella erikoiskokeella ja maalissa sijoitus oli viides.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Jari-Matti Latvalan kotisivut

 

Toyotat kolmoisjohdossa Monte Carlossa – Rovanperä täräytti kilpailun kärkeen


Facebook kommentit