Jokamiesluokan SM-mitaleista ajetaan viikonloppuna Joutsassa

28.6.2016 / 17:52
Jokamiesluokan SM-mitalit ovat jaossa viikonloppuna Joutsassa. Kuvassa mm. kestomenestyjä Esa Kirsilä (234). (Kuva: Hanaa/Matti Lehtovaara)

[ A- ] / [ A+ ]

Kaikkiaan 253 kilpailijaa ilmoittautui tavoittelemaan jokamiesluokan SM-mitaleita. Kilpailu ajetaan viikonvaihteessa Joutsan Seudun Moottoriradalla. Calix JM-SM kilpailun vastuullinen järjestäjä on Päijät-Hämeen UA. Se on kerännyt noin 400 hengen talkooporukan, tavoitteena tehdä hyvä kilpailutapahtuma.

Mukaan on tullut runsaasti vanhoja mestareita ja muita arvokisamenestyjiä. Tämän hetken ”kuumin nimi” on Pohjois-Hämeen UA:n Antti Harju, jolla on ”plakkarissa” jo viisi henkilökohtaista SM-kultaa joukkuekisamitalien ja muiden arvokisamenestysten lisäksi. Edellinen kulta tuli vuonna 2014, viime vuonna kulta meni nuorta polvea edustavalle Vesannon UA:n Teppo Puttoselle. Vuonna 2013 ajettiin myös Joutsassa, silloin Vesannon isännyydessä. Voittoon päästeli tuolloin suvereeniin tyyliin Kauhajoen Juha Perälä. Sekä Puttonen että Perälä ovat nytkin mukana JoSeMoRan kisassa.

Mukana on myös kokeneita vanhoja mestareita. Hämeenkyrön Juha-Pekka Mattila avasi kultasarjansa jo vuonna 1989. Hän on ajanut itsensä korkeimmalle palkintokorokkeelle kolme kertaa, lisänä muut mitalit. Someron Pasi Piekkala oli ensimmäinen, joka ajoi voittoon nykyajan suosikkiajopelillä eli Fiatilla. Siihen saakka mestaruudet otettiin kuplavolkkareilla, toki kerran Saabilla ja kaksi kertaa 544-Volvolla.

Nyt Piekkala on ilmoittautunut mukaan VW:llä. Mukana on myös hänen poikansa Jere, saa nähdä osuvatko isä ja poika kisan aikana samaan lähtöön.

Todella kokenutta kilpailijakaartia edustaa Nokian UA:n ikinuori Jorma Kuusela. Ikää on jo pitkälti yli 70, mutta niin vaan ”Jontte” jaksaa kiertää kilpailuja ja painaa kaasua kuin nuoremmat. Huhut ovat kertoneet, että miehen kunnon salaisuus löytyy tanssilavoilta.

Calix JM-SM kilpailu Röksäntiellä sijaitsevalla radalla käynnistyy 2.7. kello 10. Sunnuntaina ensimmäinen lähtö tapahtuu kello 11. Lauantaina selvitetään kilpailijat, jotka pääsevät mukaan sunnuntain karkeloon. Se huipentuu aikanaan A-finaaliin ja kolmen parhaan kukitukseen.

Lähde: JM SMn tiedote


Facebook kommentit