Joko nyt Asunmaa onnistuu Jyväskylässä? – “Palkintopalli voisi olla kova saavutus”

4.8.2022 / 01:02
Teemu Asunmaa nähdään Suomen MM-rallissa Skodan ratissa (Kuva: Paavo Huovila).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Asunmaa osallistuu kuudetta kertaa urallaan Jyväskylän seudulla ajettavaan Suomen MM-ralliin.

Vuonna 2017 Teemu Asunmaa, 35, ajoi Suomen MM-rallissa Jyväskylässä R5-autojen luokassa kolmanneksi, mutta sen jälkeen onnistumiset ovat kiertäneet alavutelaista tässä kilpailussa. Vuosina 2018, 2019 ja 2021 Asunmaa oli hyvässä vauhdissa, mutta jos eivät auton tekniikkamurheet pilanneet huipputuloksen tavoittelua, niin sitten kuljettaja itse sortui ajovirheeseen. Viime vuonna matka katkesi ulosajoon sunnuntaina.

– Mukava päästä ajamaan Jyväskylän nopeita teitä ja erityiset kiitokset yhteistyökumppaneilleni siitä. Ollaan kilpailtu täällä ennenkin muutaman kerran, joten tekeminen on siinä mielessä tuttua. Ei aseteta mitään tarkkoja tavoitteita etukäteen, vaan katsotaan viikonlopun aikana miten lähtee kulkemaan. Palkintopalli voisi olla kova saavutus, mutta sitä havittelee täällä moni muukin, Asunmaa ennakoi tiedotteessaan.

Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki kilpailevat tämänvuotisessa Suomen MM-rallissa TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla. SM-sarjassa kaksikko on saavuttanut tänä vuonna kaksi SM1-luokan voittoa, mutta viimeisin kilpailu, Seinäjoen SM-ralli kesäkuussa, päättyi rajuun ulosajoon jo avauserikoiskokeella. Asunmaa starttaa Suomen MM-ralliin takanaan puolentoista kuukauden mittainen kilpailutauko.

– Ei olla paljoa ehditty lomailla tässä välissä. Ainahan tauko kilpailuista heikentää rutiinia, mutta tuskin se paljoa vaikuttaa, Asunmaa arvioi.

Jos on kilpailemisesta Asunmaalle ehtinyt kertyä taukoa varsin paljon, niin testejä rallin moninkertainen Suomen mestari on ajanut sitäkin enemmän.

– Testattiin kaikenlaisia pieniä juttuja, esimerkiksi iskareita ja vakaajia, joten auton säädöt eroavat hieman SM-sarjan osakilpailuista. Isoja eroja ei toki voikaan olla, kun tiet ovat saman tyyppisiä. Isoimmat erot SM-sarjan teihin verrattuna tulevat toisella ajokerralla. Aika pitkälti samoilla säädöillä mennään kuin Pohjanmaalla, vuonna 2015 Jyväskylässä Nelivetomies-tittelin voittanut Asunmaa taustoitti.

Suomen MM-ralli, Secto Rally Finland, käynnistyy torstai-iltana ja päättyy sunnuntaina.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit