Joni-Pekka Rajala Ahveniston teräsmies – Neljä eri luokkaa, neljä palkintosijoitusta

18.5.2023 / 18:57
Joni-Pekka Rajalan voitokasta menoa Ahvenistolla SRC-luokassa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilussa yli 60 SM-mitalia urallaan saavuttanut Joni-Pekka Rajala oli jälleen kerran kilpailuviikonlopun teräsmies, kun rallicrossin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin Hämeenlinnan Ahvenistolla.

Eikä Joni-Pekka Rajala pelkästään Ahvenistolla urakoinut, vaan porilainen autourheilun moniosaaja ylsi myös komeaan kokonaistulokseen, kun neljästä eri luokasta irtosi yhtä monta palkintosijoitusta. SRC:ssä Rajala ajoi huikean taistelun jälkeen finaalissa ruutulipulle ykkösenä, kukistaen toiseksi sijoittuneen Ville Mikkosen reilulla puolella sekunnilla. Kolmas oli Christian Jensen, jääden voittajasta jo kuitenkin yli kuuden sekunnin päähän.

SRC-luokassa ei semifinaaleja ajettu, vaan alkuerien seitsemästä kuljettajasta kuusi parasta eteni suoraan finaaliin. Rajala lähti tavoittelemaan finaalissa menestystä toisesta lähtörivistä ja maalissa tuloksena oli siis komea voitto. Kolmesta muusta luokasta Rajala nappasi kolmannet sijat. Supercar-luokan alkuerissä Rajala oli kolmas ja finaalipaikka irtosi semifinaalilähdön kakkossijan myötä. Supercar-luokan kärkikaksikko oli Mikko Ikonen ja Mika Liimatainen.

Autokrossi-luokassa Rajala nappasi alkueristä toiseksi suurimman pistepotin ja toinen oli sijoitus myös toisessa semifinaalilähdössä. Finaalissa edelle ehtivät Aatu Matikainen, sekä Iivari Niemi. Crosskartin puolella Xtrem-luokassa Rajalan alkueräsijoitus oli kolmas ja ensimmäisestä semifinaalilähdöstä tuli toinen sija, joka vei Rajalan viikonlopun neljänteen finaaliin. Finaalissa voittoon ajoi Ville Viitanen ja toinen oli Juha Mäensivu.

Seuraavaksi Rajala kilpailee rallicrossin puolella RallyX-sarjan Kouvolan kahdessa osakilpailussa 27.-28. toukokuuta. Kouvolassa Rajala nähdään kaksivetoisten avoimessa luokassa, sekä Crosskartin pääluokassa. Viime vuonna Rajala ajoi ensimmäistä kertaa urallaan täyden RallyX-kauden ja sijoittui kaksivetoisten luokan loppupisteissä hienosti toiseksi.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Mikko Ikonen teki komean paluun SM-sarjaan – “Pari vuotta ollut ajamatta”

Tulos Toni Lähteenmäelle pettymys, mutta positiivistakin löytyi – “Hyvä siitä tulee”


Facebook kommentit