Joni-Pekka Rajala ei tee paluuta Supercar-luokkaan – “Kyllä se tavoitteena oli”

5.2.2019 / 10:41
Janis Baumanis ja Joni-Pekka Rajala Norjan Hellissä kesäkuussa 2018 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjassa Supercar-luokan Suomen mestaruuden vuosina 2013 ja 2014 voittanut Joni-Pekka Rajala ei tee tulevana kesänä paluuta lajin kuninkuusluokkaan viiden vuoden tauon jälkeen.

Viime kaudella Kouvolassa elokuussa ajetun rallicrossin SM-sarjan kauden päätösosakilpailun jälkeen Joni-Pekka Rajala kertoi UrheiluUutiset.comille, että kaudella 2019 tarkoituksena on ajaa edelleen kahta luokkaa, mutta Autokrossi-luokan auto on myyty. Tästä oli varsin helppoa vetää johtopäätös siihen suuntaan, että Rajala tulisi kaudella 2019 kilpailemaan SM-sarjassa niin Supercar-, kuin SRC-luokassakin.

Vuosina 2013 ja 2014 kyseisten luokkien Suomen mestaruudet voittaneen Rajalan suunnitelmiin on kuitenkin tullut muutos. Supercar-luokassa Rajalaa ei SM-sarjassa tänä vuonna nähdä, vaan viime vuoden tapaan porilainen ajaa Ford Escortilla SRC-luokassa ja Datsun Finnilla Autokrossi-luokassa. Viime vuonna Rajala nappasi molemmista luokista SM-hopeaa. Rajala myöntää, että tavoite oli tehdä paluu Supercar-luokkaan viiden vuoden tauon jälkeen.

– Kyllä se tavoitteena oli.

Viime vuonna Rajala ajoi Supercar-luokassa kaksi MM-osakilpailua, Norjan Hellissä kesäkuussa, sekä syyskuussa Latviassa. Tänä vuonna tarkoituksena on ajaa Supercar-luokassa Norjassa, mutta kaluston suhteen Rajala oli vielä vaitonainen. Lisäksi viime syksynä tehty vierailu länsinaapurimme rallicross-sarjaan saa jatkoa.

– Kyllä, Norjassa ajetaan MM-osakilpailu Supercarilla kesäkuussa. Lisäksi ajetaan Ruotsin mestaruussarja, viisi osakilpailua ja omalla autolla.

Tammikuussa Mestareiden Illassa Jyväskylässä Rajala pokkasi jälleen kerran ison määrän SM-mitaleja, joita viime kauden jälkeen on nyt kasassa Suomen ennätys lukemat 43. Rajala on monipuolinen rattitaituri, joka on tottunut menestymään rallicrossin lisäksi myös jääradalla, sekä jokamiehenluokassa. Nuo kolme lajia kuuluvat myös kilpailukauden 2019 kalenteriin, mitään ei jätetä tänäkään vuonna pois.

– Ei, mitään ei jätetä pois. Kaikki on niin hauskoja lajeja ja kaikkia ajetaan tänäkin vuonna, Rajala naurahti.

Rallicrossin SM-sarjan kauden 2019 avausosakilpailu ajetaan 25. toukokuuta Jalasjärvellä. MM-sarjan Norjan osakilpailu on puolestaan ohjelmassa 15.-16. kesäkuuta. Rajalan kauden avaus tapahtuu jäärata-SM:n puitteissa Paltamossa 16.-17. helmikuuta. Rajalalla on puolustettavanaan kaksi Super Saloon -luokan Suomen mestaruutta viime vuodelta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit