Joni-Pekka Rajala: ”En tiedä mistä aloittaisi”

13.6.2016 / 07:15
Joni-Pekka Rajala jäi semifinaaliin Norjan EM-osakilpailussa. (kuva: JP Rajalan facebook-sivu)

[ A- ] / [ A+ ]

Joni-Pekka Rajalan valloitusmatka rallicrossin EM-sarjan Norjan osakilpailussa jäi torsoksi. Rajala ei selvinnyt finaaliin, kun Volkswagen Beetlen tekniikka petti semifinaalissa.

Rajala oli aika-ajoerien jälkeen yhdeksäs. 12 nopeinta selvisi semifinaalivaiheeseen tavoittelemaan kuutta finaalipaikkaa. Rajala jäi kuitenkin radan varteen.

– En tiedä mistä aloittaisi… No, semifinaalissa nousin kakkoseksi, jokerilenkin jälkeen olin kolmas, ja sitten kolmannella kierroksella meni jotain rikki venttiilikoneistosta tai ehkä puola, ja auto sammui sitten siihen.

Rajala sai kerättyä kuitenkin pisteitä aika-ajoerien perusteella sen verran, että asema EM-sarjassa säilyi vielä kohtuullisena.

– Ihan ok oli muuten, mutta vähän tuli liikaa osumia, sellaisia pieniä kontakteja. Mutta se kuuluu lajiin. Parissa erässä jokerilenkin tuli aina joku hitaampi eteen, eikä niistä päässyt millään ohi. Lähtömurheita vähän oli. Lähtölaatta oli liukas, eikä saatu renkaita pitämään, Rajala sanoi.

Kilpailun voitti Kevin Hansen. Hän myös johtaa EM-sarjaa. Hansenilla on 57 pistettä. Rajala on kuudentena 31:llä pisteellään.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Riku Tahkon viikonlopusta painajainen


Facebook kommentit