Joni-Pekka Rajala: ”Melko lailla kaasu pohjassa saa mennä”

29.6.2016 / 15:29
Joni-Pekka Rajalan ensimmäinen tavoite Ruotissa on selvitä semifinaaliin.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarja leiriytyy viikonloppuna Ruotsin Höljesiin. Kauden kolmas osakilpailu on varmasti värikäs, sillä mukana on todella kova kattaus kuljettajia ja Supercar-luokan autoja.

Per Eklundin tiimin Volkswagen Beetlellä ajava Rajala on Belgian ja Norjan osakilpailujen jälkeen EM-pisteissä kuudentena. Norjassa autossa oli teknistä ongelmaa, ja tie tyssäsi karulla tavalla semifinaaliin. Syyksi selvisi yhden sylinterin katkennut puolanjohto.

– Auton kaikki johdot on nyt vaihdettu. Lisäksi meillä on uusi turbo, uusi starttijärjestelmä ja uusi moottorinohjausboksi. Se tuo enemmän vaihtoehtoja, Rajala kertoo.

Höljesin rata on Rajalalle tuttu. Hän on kilpaillut siellä kaksi kertaa ja ajanut testiä neljää päivää.

– Sateella se on paha rata. Nyt on luvattu vettä. Asvaltti on niin vanhaa, ja se on kulunut ihan sileäksi. Se ei ime vettä enää yhtään, ja se menee aivan hirveään kuntoon. Sateella ajaminen on kuin jäällä ajaisi, Rajala tietää.

– Semifinaaliin on pakko päästä. Sen jälkeen kaikki on taas auki. Kova on porukka vastassa, ja vieraskuljettajiakin paljon. Kyllä siellä melko lailla kaasu pohjassa saa mennä, Rajala ennakoi.

EM-pistetilanne 2/5 osakilpailua:

1.Kevin Hansen, Peugeot 208, 57

2.Jerome Grosset-Janin, Peugeot 208, 45

3.Tord Linnerud, VW Polo, 43

4.Tamas-Pal Kiss, Peugeot 208, 37

5.Tommy Rustad, Peugeot 208, 33

6.Joni-Pekka Rajala, VW Beetle, 31

23.Riku Tahko, Mini, 0

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Neste Ralliin ilmoittautuneet suomalaiset


Facebook kommentit