Joni-Pekka Rajalan MM-projekti alkaa: ”Periksi ei saa antaa”

7.6.2017 / 10:49
Keltainen Vaaranmaan Racingin Mitsubishi Mirage ja Joni-Pekka Rajala. Mitä he saavat aikaan Norjan MM-osakilpailussa, se selviää tulevana viikonloppuna.

[ A- ] / [ A+ ]

Joni-Pekka Rajala ottaa uuden askeleen urallaan. Hän ajaa tänä vuonna ainakin kolme, todennäköisesti neljä, rallicrossin MM-osakilpailua suomalaisen Vaaranman Racingin autolla. Avauskilpailu odottaa viikonloppuna Norjassa Hellin radalla.

Rajala on aiemmin ajanut supercarilla EM-sarjaa, mutta nyt edessä vielä kovempi haaste MM:n muodossa. Auto on Mitsubishi Mirage, jonka moottori tuottaa 560 hevosvoimaa ja vääntöä on 900 newtonia.

– Kaikki pitäisi olla kunnossa. Treenattu on ja bensaa poltettu. Fiilis on kyllä tosi hyvä. En osaa kierrosmääriä sanoa, mutta paljon on Jalasjärvellä ja Honkajoella ajettu. On oikein sellainen odottavainen olo. Norja on ollut minulle hyvä rata. Kaksi vuotta sitten EM:n kakkoseksi siellä, Rajala sanoo UrheiluUutiset.comille.

Rajala kävi mittaamassa Mitsubishin ominaisuuksia viime vuonna Saksan MM-osakilpailussa. Silloin sijoitukseksi tuli 20.

– Autoa on muutettu tosi paljon. Se on ihan eri auto kuin Saksassa. Siinä uusi turbo, uusi etu- ja takaperä, uudet välitykset ja alustaakin on muutettu paljon. Yksi iso muutos on myös se, että rautaa on saatu pois 45 kiloa. Sillä kevennyksellä on suuri merkitys, Rajala kertoo.

– Välitys on nyt hyvä. Se sopii minulle. Moottori veti ennen 3000-6000 kierroksella, mutta nyt vetää 7500 kierrokseen asti ihan ongelmitta. Auto kiihtyy joka vaihteella. Suoralla kun otetaan 180 km/h vauhtia, niin tällainen laiha mies on jo ihmeissään, että mihin tämä auto vielä päätyy, Rajala hehkuttaa.

MM-sarjassa ovat mukana luonnollisesti lajin parhaat supertähdet ja tehdastallien kalustoa. Kovia nimiä löytyy Petter Solbergista Mattias Ekströmiin ja tietysti suomalaisiin Toomas Heikkiseen ja Niclas Grönholmiin. Rajala tietää, että haaste on massiivinen. Semifinaaliin selviää 12 nopeinta neljän alkuerän startin jälkeen.

– Nyt sitten näkee mihin vauhti ja taidot piisaavat. Aluksi voi tulla vähän kylmää kyytiä. Jos olisi vaikka puolituuria mukana, niin se tietenkin auttaisi. 25 autoa on viivalla, ja jos semifinaaliin haluaa, niin puolet pitäisi jättää taakse. Sanotaan niin, että semifinaali on tavoite, mutta sijoitus tyyliin 13-16, niin siihenkin olisin ihan tyytyväinen tässä vaiheessa. Periksi ei saa antaa, Rajala korostaa.

Kilpailu ajetaan Hellin hienolla radalla lauantaina ja sunnuntaina.

Lue myös Risto Virtanen mukana Riku Tahkon EM-projektissa

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit