Joona aura-auton roolissa Riihimäellä kuudes – “Sijoitus ei sitä mitä haettiin”

30.5.2019 / 07:51
Lauri Joona ajoi Riihimäen SM-rallissa kuudenneksi (Kuva: Jani Salonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kesäkausi avattiin sateisessa kelissä viime lauantaina Riihimäellä. SM3-luokan pistejohtajana kisaan lähtenyt Lauri Joona sijoittui lopputuloksissa kuudenneksi.

Kahden kuukauden kilpailutauon jälkeen rallin SM-sarja jatkui viime viikonloppuna SM Riihimäki Rallilla. SM3-luokan kuljettajat olivat tässä kisassa lähtölistassa ylimpänä ja luokkaa talvikauden jälkeen johtanut sastamalalainen Lauri Joona, 22, starttasi kisaan luokan ensimmäisenä.

– Lähtönumero on pieni, joten se ei ole välttämättä helppo paikka irtosoran takia. Eniten sitä oli loppupään pätkillä. Tiet ovat mukavan luontevia ja mukana on myös pienempääkin tietä, sanaili Joona nuotituksen jälkeen.

Kisa-aamu valkeni sateisena ja se tiesi raskasta kisaa sekä kuskeille, että tiestölle. Joona ja kartturi Markus Määttänen ajoivat päivän ensimmäisillä pätkillä sijoille 2.-8. Ensimmäiseen huoltoon tullessa Joonan sijoitus oli luokan kokonaistuloksissa kuudes.

– Olosuhteisiin nähden meni ihan hyvin, mutta kiristää pitäisi vielä vähän. Irtosoraa on paikka paikoin reilusti, eikä paikalliset rankat sadekuurot asiaa ainakaan helpota. Sillä mennään mitä päästään ja katsotaan mihin se piisaa, Joona totesi huoltotauolla.

Joona ja Määttänen jatkoivat samaa tahtia seuraavilla erikoiskokeilla ja kokonaissijoitus pysyi tasaisesti kuudentena. Illalla sade teki tehtävänsä ja kilpailun viimeinen erikoiskoe muutettiin siirtymäksi tien huonon kunnon vuoksi.

– Sijoitus ei kyllä ollut ihan sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Oma ajo sujui ihan ok ja auto toimi niin hyvin kuin tuossa kelissä voi. Kello ei vaan tykännyt. Raskas keli ja aura-auton hommat toivat suurimman haasteen kisaan, Joona kommentoi kilpailun maalissa.

Luokan voittoon ajoi Joonas Lindroos, joka siirtyi voittonsa myötä myös luokan ykköseksi 13 pisteen erolla Joonaan. Rallin SM-sarja jatkuu 14.-15. kesäkuuta Seinäjoen ympäristössä ajettavalla Pohjanmaa Rallilla.

Teksti: Lauri Joonan tiedote


Facebook kommentit