Joona lähellä palkintosijoitusta, Pajari ajoi pohja-ajan – “Kovaa saa ajaa”

16.2.2020 / 07:45
Lauri Joona on yhden erikoiskokeen päässä palkintosijoituksesta Ruotsin MM-rallissa (Kuva: JWRC).

[ A- ] / [ A+ ]

Kun Ruotsin MM-rallista on ajamatta enää yksi erikoiskoe, on Lauri Joona lähellä palkintosijoitusta junioreiden MM-sarjan kauden avausosakilpailussa.

Kärkiviisikon osalta järjestys junioreissa pysyi lauantaina muuttumattomana perjantain jälkeiseen tilanteeseen nähden. Ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien junioreiden johdossa ajanut Tom Kristensson kellotti toisena ajopäivänä vain yhden pohja-ajan, mutta siitä huolimatta ero toisena olevaan Martins Sesksiin kasvoi tasaisesti koko päivän ajan ja kun ajamatta on enää yksi erikoiskoe, on Kristenssonin johtomarginaali jo 41,8 sekuntia.

– Tämä ralli on sujunut tähän mennessä loistavasti ja olemme lähellä täydellistä viikonloppua, kun enää yksi erikoiskoe on ajamatta. Aamun ekalla pätkällä olimme jälleen hyvässä vauhdissa, mutta sen jälkeen otin jo varman päälle. Kaikki on toiminut todella hyvin ja fiilis autoon on hyvä, Kristensson kuvaili lauantain neljän erikoiskokeen urakan jälkeen.

Suomalaiskaksikko jatkoi hyviä esityksiään myös lauantaina. Lauri Joona teki tasaista työtä ja ajoi ennen kaikkea nousujohteisen päivä, kuten ek-sijoituksista voi hyvin päätellä: 6-5-4-3. Joona on ennen viimeistä erikoiskoetta kolmantena ja lähellä palkintosijoitusta, sillä neljäntenä oleva Ken Torn on jäänyt Joonasta 8,4 sekuntia. Torn ajoi Joonaa kiinni lauantaina reilut kuusi sekuntia.

– Päivä meni ihan hyvin. Aamun ekalla ajettiin hieman liian rauhallisesti ja tuli vähän takkiin. Muut pätkät tuli hyvin, mutta kovaa saa ajaa! Renkaat kesti tällä taktiikalla paremmin ja saatiin koko päivä ajaa kilpaa. Hienoa laskea, kun porukkaa on reitillä paljon, Joona fiilisteli.

Pajarin viides sija on jo kuin kiveen hakattu, sillä edellä oleva Torn on 11,6 sekunnin päässä ja takana kuudentena ajava Raul Badiu puolestaan on jäänyt Pajarista jo kaksi minuuttia. Pajarin lauantain kohokohta oli ilman muuta päivän kolmannella erikoiskokeella Nyckelvattnetissa syntynyt komea pohja-aika.

– Auto on ollut tänään hyvä, löydettiin oikeat säädöt ja on tuntunut, että ollaan vihdoinkin pystytty ajamaan omalla tasollamme eilisten vaikeuksien jälkeen. Vihdoinkin saatiin tehtyä myös pohjat ja se tuntuu hyvältä, Pajari hehkutti.

Lauantaina ajettiin samat neljä erikoiskoetta kuin perjantainakin ja jälleen kerran Pajarilla oli päivän viimeisellä erikoiskokeella Torsbyn sprintissä ongelmia autonsa kanssa.

– Lyhyt sprinttipätkä on ollut huono meidän ohjaustehostimelle, kun taas tuli ongelmia sen kanssa. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä päivä. Harmillisesti huomisen jo valmiiksi lyhyt päivä lyheni entisestään, Pajari harmitteli sunnuntailta peruttua Likenäsin erikoiskokeen ensimmäistä ajokertaa.

Sunnuntain ohjelmassa on siis vain yksi erikoiskoe ja se käynnistyy Suomen aikaa kello 13.18.

Juniorit Ruotsin MM-rallissa 8/9 ek:n jälkeen

1) Tom Kristensson (SWE) 1.10.06,7
2) Martins Sesks (LAT) + 41,8
3) Lauri Joona + 51,5
4) Ken Torn (EST) + 59,9
5) Sami Pajari + 1.11,5
6) Raul Badiu (ROM) + 3.12,2
7) Fabrizio Zaldivar (PAR) + 3.15,9
8) Ruairi Bell (GBR) + 3.37,1
9) Pontus Lönnström (SWE) + 4.18,7
10) Oscar Solberg (NOR) + 4.30,1

Kristenssonin keskinopeus: 109,0 km/h
Pohja-ajat: Kristensson 3, Badiu 2, Lönnström 1, Pajari 1, Sesks 1

Ruotsin MM-rallin aikataulu

Sunnuntai 16.2.

Huoltotauko 15 minuuttia

13.18 – EK9 Likenäs 2 (EK18 / 21,19 km)

Ek-kilometrit koko kilpailussa yhteensä: 148,55 km

Suluissa ek:n pituuden lisäksi alkuperäinen numerointi
Kaikki ajat Suomen aikaa!

Lue myös! Jari Huttunen huikeassa iskussa lauantaina – “Päivä, kun kaikki oli pelissä” (16.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit