Joonas Huovinen avasi pistetilinsä kotirallissa – “Nyt on helpompi jatkaa eteenpäin”

23.3.2019 / 12:51
Joonas Huovinen Itärallin viimeisellä erikoiskokeella raviradalla (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailu ajettiin maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Joensuun vauhdikkailla ja haastavilla teillä. Joonas Huovinen lähti kartturinsa Arto Romppasen kanssa metsästämään kauden avauspisteitä. Monien pitkien luisujen jälkeen sijoitus SM3-luokassa oli seitsemäs.

Kilpailupäivän aamu valkeni Joensuussa pilvisenä, mutta poutaisena. Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Joonas Huovinen ajoi tasaisesti luokkasijoitukset 11. ja 12. Päivän ensimmäisessä huollossa kuljettaja valitteli lievää yliyrittämistä.

– Ensimmäisellä erikoiskokeella oma ajo lähti huonosti käyntiin, enkä saanut oikein fiilistä päälle. Vähän roiskittiin pitkin penkkoja tulemaan. Lisäksi uudistettuun nuottiin ei saatu rytmitystä sattumaan kohdilleen, Huovinen analysoi tauolla.

Puolenpäivän jälkeen raju lumipyryn alue saavutti Joensuun ja olosuhteet muuttuivat haastavaksi. Kolmas erikoiskoe oli päivän pisin, reilut 33 kilometriä. Sielläkin tilanteita riitti, mutta tässä vaiheessa sijoitus nousi luokan kahdeksanneksi.

– Kyllähän kilpailun luonne muuttui täysin puolenpäivän jälkeen, kun sade alkoi. Loppupäivä meni enemminkin selviytymistaisteluksi. Mietin neljännen erikoiskokeen lähdössä, että nyt pitää vain yrittää pysyä puhtaalla linjalla ja tulla läpi loput erikoiskokeet. Lunta oli kuitenkin niin paljon, että tilanteilta ei voitu välttyä. Muutaman kerran tuntui melko hurjalta, kun täydestä kyydistä auto lähtee urasta ja seuraavaa mutkaa kohti mennään kylki edellä, mutta vielä se taittui joka paikkaan, Huovinen kertaa.

Lumipenkat pölisivät monen kuljettajan toimesta iltapäivän puolella. Ilman turhia riskejä maaliin kiiruhtanut kaksikko sai vihdoin kauden avauspisteet. Lisäksi kilpailusta tuli tärkeitä kilometrejä alkukauden pettymysten jälkeen.

– Ajamattomuus näkyy todella paljon näin kovatasoisessa luokassa. Nyt saatiin suhteellisen ehjä kilpailu ja auto säilyi ehjänä, joten nyt on helpompi jatkaa eteenpäin. Toivotaan, että kesäkaudesta tulee helpompi ja pääsemme ajamaan kunnolla testiä ennen kilpailuja. Luotto ajamiseen ja nuottiin tulee vain treenaamisen kautta, Huovinen päätti.

Teksti: Joonas Huovinen Rallying -tiimin tiedote


Facebook kommentit