Joonas Huovinen hakee länsirannikolta hyvää päätöstä kauteen – “Ilman turhia tulospaineita”

27.9.2019 / 07:30
Joonas Huovinen kilpailee SM-sarjassa SM3-luokassa Citroenilla (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Joonas Huovisen ja kartanlukija Arto Romppasen ensimmäinen kausi rallin SM-sarjassa ja SM3-luokassa on ollut haastava ja opettavainen. Salo ja Turku isännöivät SM-kauden päätösosakilpailua tänä viikonloppuna, joka päättää samalla myös joensuulaiskaksikon rallikauden.

Alkukauden murheet söivät tiimin mahdollisuuksia hyviin sijoituksiin rallin SM-sarjassa, joten edellisen kilpailun väliin jättänyt Joonas Huovinen ei taistele muusta kuin hyvästä kilpailusijoituksesta tulevassa kilpailussa. Viime kaudella juuri Turun osakilpailussa SM-tasolla debytoinut kuljettaja lähtee rennoin mielin kilpailuun. Viime vuoden tapaan edessä on vauhdikkaita ja jouhevia teitä.

– Kovaa lähdetään ajamaan, ilman turhia tulospaineita. SM3-luokassa on mukava määrä kilpailijoita (18) mukana ja kymmenen joukkoon tähdätään. Alkuviikon itseä on vaivannut melko raju syysflunssa, mutta toivotaan, että riittävillä “dropeilla” saadaan mies kuntoon viikonlopuksi, Huovinen kertoilee sairasvuoteelta.

Vaikka edellisessä SM-osakilpailussa Huovista ei nähtykään, ei kesä täysin ilman kilpa-autoilua mennyt. Kesäkuun lopulla joensuulainen nähtiin Lieksa Rallissa, jossa voitto oli lähellä, kunnes ajolinjalle noussut maakivi rikkoi auton viimeisellä erikoiskokeella. Kesälomien jälkeen Huovinen ja Romppanen kävivät rallivalmennuksessa hakemassa oppia tekemiseen yhden viikonlopun ajan.

– Valmennuksesta haettiin oppia kokeneilta kuskeilta ja karttureilta, jotta saataisiin lisää luottamusta ajamiseen, sekä sitä kautta nopeutta. Hyviä vinkkejä sieltä tulikin muun muassa ajotekniikkaan ja nuotin tekoon, Huovinen tarkentaa.

Elokuun lopulla Huovinen ajoi vielä miltei kotikulmilla järjestetyssä Kitee Rallisprintissä. Vaikka kyseessä oli kansallinen kilpailu, oli taso kova. Jälleen Suomen mestaruudesta SM4-luokassa taisteleva seurakaveri Jesse Turunen oli vastassa. Turunen vei pidemmän korren voittaessaan ja Huovinen otti kotiin viemisiksi kolmannen sijan.

– Viime viikonloppuna käytiin noin kymmenen kilometrin mittaiset testit ajamassa ja kaiken pitäisi olla kunnossa kauden päätökseen. Kilometrejä tälle kautta on takana vähemmän kuin kilpakumppaneilla, mutta yritetään saada onnistuminen täältä, niin se vähän kompensoisi muuten hieman alavireisesti sujunutta kautta, Huovinen päätti.

 

 

Teksti: Timo Louhelainen, Joonas Huovinen Rallyingin tiedotus


Facebook kommentit