Joonas Huovisella pettymysten kesäkuu – “Harmittaa todella paljon”

19.7.2019 / 10:18
Joonas Huovinen ja Arto Romppanen Lieksan seudun nopeilla teillä (Kuva: Timo Louhelainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Kesäkuussa ajetut Seinäjoen SM-ralli ja R-Rallicupin Lieksan osakilpailu päättyivät Joonas Huovisen ja kartanlukija Arto Romppasen osalta pettymyksiin keskeytysten myötä.

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajettiin kesäkuun puolivälissä Seinäjoen ympäristössä. SM3-luokassa Citroenilla kilpailevat Joonas Huovinen ja Arto Romppanen joutuivat lopulta keskeyttämään teknisten ongelmien takia. Kilpailu alkoi jo perjantai-iltana, jolloin ajettiin kolme erikoiskoetta. Juuri kilpailun alla alkanut vesisade teki teistä liukkaat ja entistä haastavammat.

Ensimmäinen erikoiskoe oli yleisöpyöritystä soramontulla. Huovinen kiilasi itsensä hyvin neljänneksi tuolla erikoiskokeella. Tekniset murheet alkoivat kuitenkin jo erikoiskokeen lopussa.

– Ykkösen jälkeen siirtymällä vaihdettiin kaasuläppä, jonka ajateltiin olevan syynä käyntihäiriöihin. Toisella erikoiskokeella ongelmat kuitenkin jatkuivat ja remonttia tehtiin seitsemän minuuttia reitillä. Siinäpä se kisa sitten oikeastaan olikin, auto toimi kuitenkin jotenkin, että päästiin läpi kaikki kolme erikoiskoetta, Huovinen kertasi iltahuollossa.

Iltahuollossa riitti säpinää, kun vikaa häiriölle etsittiin ja antureita vaihdettiin. Seuraavaan päivään Huovinen lähti testailemaan vähän erilaisia juttuja ja katsomaan miten auto toimii. Päivän kolmelta ensimmäiseltä erikoiskokeelta tuli nousujohteisesti sijoitukset 10, 7 ja 6.

– Ihan ok aikoja tuli siihen nähden, että auto ei toiminut vieläkään kuin muutaman kilometrin ja sitten alkoi taas moottori häröilemään omiaan. Lisäksi vaihdelaatikko alkoi temppuilla tuossa edellisellä erikoiskokeella, joten katsotaan onko mitään tehtävissä, Huovinen kertoi aamupäivän lenkin jälkeen.

Ongelmat kasvoivat sen verran suuriksi, että fiksumpaa oli heittää pyyhe kehään, jottei auto vaurioituisi enempää. Edessä oli siis keskeytys luokan kymmenenneltä sijalta.

– Kyllähän tässä on vastusta ollut auton kanssa riittämiin tänä vuonna, mutta katsotaan nyt vain eteenpäin ja koko ajan kuitenkin opitaan lisää autosta, sekä ajamisesta. Toivottavasti mitään yllätyksiä ei enää tule, jotta saadaan vietyä kausi kunnolla loppuun ja siitä hyvä pohja ensi vuodelle, Huovinen toivoi.

 

Joonas Huovinen palaa kesätauolta rallin pariin taas elokuussa (Kuva: Timo Louhelainen).

 

“Mentiin puolet matkaa rajoitinta vasten”

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettiin R-Rallicupin viides osakilpailu Lieksan vaaramaisemissa, vauhdikkailla sorateillä. Huovinen ja Romppanen kilpailivat nuottiluokassa. Kaksikko oli ajamassa voittoon, kunnes viimeisellä erikoiskokeella tielle noussut maakivi rikkoi auton.

Lauantainen kilpailupäivä käynnistyi heti 18 kilometrin mittaisella erikoiskokeella, joka herätti kuljettajat hyvin. Huovinen ajoi avaukseen pohja-ajan viiden sekunnin erolla Juha Paavilaiseen nähden. Toinen erikoiskoe kierteli hienoissa harjumaisemissa ja marssijärjestys pysyi samana. Luokkajohto tauolle tultaessa oli reilut 11 sekuntia.

Tauon jälkeen kolmannella erikoiskokeella tuli toiseksi nopein aika, mutta ero Paavilaiseen kasvoi sielläkin, ollen tässä vaiheessa jo 15 sekuntia. Neljännellä erikoiskokeella vauhti oli jälleen hurjaa ja sinne syntyi yli 20 sekunnin pohjat. Paavilaisen keskeytettyä luokkajohto kasvoi jo reiluun minuuttiin.

– Reilu 13 kilometrin mittainen neljäs erikoiskoe oli todella kovavauhtinen, mentiin varmaan puolet matkaa rajoitinta vasten, eli sellaista 170–180 km/h. Keskinopeuskin oli lopulta yli 126 km/h. Luultiin, että tällä erikoiskokeella jäätäisiin isoille autoille huippunopeudessa, mutta hyvinhän tuo vauhti riitti loppujen lopuksi, Huovinen kertasi kilpailun kulkua.

Kilpailun viimeinen ja pisin erikoiskoe, 25-kilometrinen Salonkylä, murskasi toiveet voitosta. Heti erikoiskokeen alkupuolella ajolinjalle oli noussut maakivi, johon auto kolahti melkoisesti. Matka kuitenkin jatkui vielä viitisen kilometriä, jonka jälkeen vasemmalle taittuvassa mutkassa Citroenista rikkoutunut rengas irtosi vanteelta ja sen jälkeen kaksikko ajautui ulos.

– Päivä meni siihen asti ihan hyvin, autossa kaikki toimi ja fiilis oli kohdallaan heti aamusta alkaen. Vauhtia oli niin paljon siinä kohtaa missä osuttiin maakiveen, ettei ollut mitään mahdollisuutta väistää. Rengas vajui tyhjäksi ja lopulta mentiin sitten vielä sen seurauksena ulos, kun rengas hyppäsikin yhtäkkiä pois vanteelta tiukassa mutkassa. Autoon tuli sen verran lisää vaurioita, ettei kehdattu enää jatkaa ja edessä oli keskeytys, Huovinen taustoitti.

Seuraavaksi edessä on kesätauko ja rallihommat jatkuvat elokuun puolella. Tuolloin Huovinen ja Romppanen osallistunevat ainakin rallivalmennusviikonloppuun, jossa kokeneet kuljettajat ja kartturit antavat vinkkejä ajamiseen ja nuotittamiseen.

– Harmittaa todella paljon. Positiivista kuitenkin oli, että vauhti oli kohdallaan koko päivän ja laitteet toimi hyvin, Huovinen pyöritteli Lieksan kilpailun jälkeen.

Teksti: Timo Louhelainen, Joonas Huovinen Rallyingin tiedotus


Facebook kommentit