Joonas Lappalainen tekee paluun radoille – “Homma loksahti kohdalleen nopeasti”

26.4.2019 / 19:00
Joonas Lappalainen kilpailee Saksassa Aston Martinilla (Kuva: Joonas Lappalaisen tiedote).

[ A- ] / [ A+ ]

Varusmiespalveluksen takia jo varsin pitkään hiljaiseloa radoilta viettänyt Joonas Lappalainen tekee paluun tositoimiin tänä viikonloppuna, kun vantaalainen nähdään mukana kilpailemassa uuden GT4-sarjan avausosakilpailussa Saksan Oscherslebenissa.

Joonas Lappalainen, 21, suorittaa parhaillaan varusmiespalveluksen viimeisiä vaiheita Santahaminassa, Helsingissä. Lappalaisen palvelusaika päättyy kesäkuussa, joten vantaalainen pääsee heti alkukesästä lähtien keskittymään taas täysillä autourheiluun. Urallaan kansainvälisen mestaruuden niin kartingissa, pikkuformuloissa, kuin vakioautoissakin voittanut Lappalainen kilpailee tänä vuonna uudessa Saksan GT4-sarjassa, jota ajetaan ADAC GT Masters -sarjan yhteydessä.

Lappalainen osallistuu sarjaan PROsport Performance -tiimissä, jota tukee legendaarinen brittiläinen Aston Martin Racing. Tiimikaveriksi tulee kokenut saksalainen Jörg Viebahn, 54, joka on juhlinut aiemmin urallaan muun muassa kahta GT4-luokan Euroopan mestaruutta.

– Maaliskuun alussa sain puhelun, jossa kysyttiin olisinko kiinnostunut osallistumaan uuteen sarjaan. Teimme taustajoukkojen kanssa vähän tutkimusta ja kun tiimin kanssa löysimme samat nuotit, niin homma loksahti kohdalleen nopeasti. Ajoparin sain käytännössä valita itse, Lappalainen taustoittaa sopimuksen syntyä tiedotteessaan.

Lappalainen on päässyt ajamaan testiä kevään aikana ja tutustumaan sitä kautta hänelle uuteen tiimiin ja kalustoon. Osoituksena Lappalaisen vauhdista, sarjan virallisissa testeissä suomalaiskuljettaja kirjautti lähes 50 kuljettajan joukossa testien toiseksi nopeimman ajan. Tiimikaveri Viebahn on Lappalaisen tavoin innoissaan kauden käynnistymisen lähestyessä ja uusi tallikaveri saa saksalaiselta vain ja pelkästään kehuja.

– Joonaksen kanssa on hieno työskennellä. Olen uran varrella ajanut monen kuljettajan kanssa ja harvoin olen nähnyt yhtä analyyttistä ja keskittynyttä kuljettajaa kuin mitä Joonas on. Ja hitto vie, kaiken lisäksi on vielä äärettömän nopea radalla. Uskon, että pystymme yhdessä hyviin suorituksiin kilpailuissa. Meillä on varmasti paljon opittavaa toisiltamme, Viebahn sanoo.

Saksan GT4-sarjaa ajetaan tänä vuonna kuutena eri kilpailuviikonloppuna, jotka pitävät sisällään kahdet vapaat harjoitukset, sekä aika-ajot, missä molemmat kuljettajat ajavat omat suorituksensa. Lauantaina ja sunnuntaina ajetaan kaksi tunnin mittaista kilpailua, joissa kuljettajaa vaihdetaan kerran. Vaihdon pitää tapahtua 25 ja 35 minuutin välissä ja varikkokäynnille on määritelty säännöissä minimikesto. Saksan lisäksi sarjaa ajetaan myös Itävallassa ja Hollannissa.

Saksan GT4-sarjan kilpailukalenteri 2019

26.04.-28.04. Oschersleben, Saksa
07.06.-09.06. Red Bull Ring, Itävalta
09.08.-11.08. Zandvoort, Hollanti
16.08.-18.08. Nurburgring, Saksa
13.09.-15.09. Hockenheim, Saksa
27.09.-29.09. Sachsenring, Saksa

Joonas Lappalainen, 21

Vuoden kartingkuljettaja Suomessa 2012
Formula Ford SM-hopeaa ja vuoden tulokas, NEZ-pronssia 2013
Formula Renault Pohjoismaiden mestari ja NEZ-mestari 2014
Audi Sport TT Cup mestari 2016
Dubain 24 tunnin kilpailu 2018 GT4-luokan voitto

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit