Joonas Lappalainen voitti molemmat Nürburgringin kilpailut: ”Vaikea käsittää”

11.9.2016 / 13:32
Joonas Lappalainen pääsi juhlimaan voittoa sekä lauantaina että sunnuntaina. (kuva: Audi Sport)

[ A- ] / [ A+ ]

Joonas Lappalainen, 18, ajoi tuplavoittoon Audi Sport TT Cupin osakilpailuissa Saksan Nürburgringillä. Vantaalainen voitti sekä lauantain että sunnuntain kilpailustartit. Voittojensa ansiosta hän nousi myös sarjan kärkeen.

Molemmat startit olivat värikkäitä, ja turva-autoa tarvittiin radalla. Sekä lauantaina että sunnuntaina jouduttiin myös uusintastarttiin. Audi Sport arvioi omassa tiedotteessaan, että lauantainen kilpailu oli ehkäpä Audi TT -historian kaikkien aikojen huimin, ja kehui vilpittömästi suomalaiskuskin ajoa.

Kolmannesta ruudusta startannut Lappalainen sai heti alussa takaapäin kaksikin kovaa osumaa, ja putosi sijalle kymmenen. Sieltä hän kuitenkin raivasi tiensä takaisin voittotaisteluun ohituksia tekemällä ja lopulta nousi viimeistä edellisellä kierroksella johtoon.

– Kyllä se oli elämäni kilpailu. Vaikea käsittää. Alun kolarien jälkeen en uskonut, että pystyisin edes viiden joukkoon enää nousemaan. Uusintastartin jälkeen sain kuitenkin kärjen ihan parissa kierroksessa kiinni. Kova oli vääntö, Lappalainen totesi.

Lauantain kilpailussa toinen sarjaa kiertävä suomalainen Emil Lindholm ajoi kakkoseksi.

Sunnuntaina Lappalainen oli jälleen kolmannessa lähtöruudussa. Neljä autoa kolaroi, ja kilpailu keskeytettiin punaisilla lipuilla. Uusintastartissa Lappalainen hyökkäsi nopeasti kärkeen ja karkuun.

– Kisa lyheni niin paljon, että tavoitteeni oli nimenomaan päästä heti kärkeen. Kun siinä onnistuin, vedin loppuajan niin kovaa kuin pääsin. Taktiikka onnistui hienosti, ja renkaat toimivat. Muut vähän tuhosivat omiaan, Lappalainen arveli.

Tuplavoiton myötä Lappalainen nousi sarjan kärkipaikalle. Hänellä on 197 pistettä. Dennis Marschall on 180:ssa ja Nicklas Nielsen 166:ssa pisteessä. Jäljellä on vielä kaksi viikonloppua (Hungaroring ja Hockenheim), eli neljä osakilpailua.

– Tilanne on ihan hyvä. Kesätauon aikana mietittiin asioita, ja nyt saatiin varmuus, että tekemämme muutokset toimivat. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. 17 pisteen johto ei ole paljon (voitosta saa 25 pistettä), mutta se on hyvä kaula. Taistelu jatkuu ja mestaruudesta ajetaan, Lappalainen muistutti.

Hänen seuraava haasteensa koittaa heti maanantaina, kun abiturientin kalenterissa on englannin kuuntelukoe. Ajokausi jatkuu kahden viikon kuluttua Unkarin osakilpailulla.

Lähde: Joonas Lappalaisen tiedote

Lue myös Emil Lindholm: kakkonen ja kolari


Facebook kommentit