Joonas Lappalaisella opettavainen viikonloppu Alastarolla: “Vähän sellaista mitä odotettiinkin”

20.5.2017 / 20:07
Joonas Lappalainen debyytti Audi RS3:lla STCC:ssä tarjosi ainakin oppia ja ohituksia. (kuva: Miiro Koivula)

[ A- ] / [ A+ ]

Joonas Lappalainen debytoi STCC-sarjassa sijoilla 15, viisi ja kuusi, kun sarja vieraili Alastaron radalla Suomessa. Kaikki kolme kilpailulähtöä ajettiin lauantaina.

Lappalainen ajoi nyt ensimmäistä kertaa TCR-luokan Audi RS3 LMS –autolla. Kovatasoisen STCC:n avausviikonloppuun hän ei kyennyt osallistumaan Audi R8 GT4 –auton testiohjelman vuoksi.

Jokaisen startin Alastarolla voitti VW Golf –kuski Johan Kristoffersson. Volkswagenit tuntuivat olevan Alastarossa niskan päällä, ja yhtenä selityksenä oli autojen 35 kiloa pienempi paino Audiin nähden.

– Sanotaanko näin, että oli aika haastava viikonloppu. Mutta toisaalta pääsimme kyllä paljon uuden auton kanssa eteenkinpäin. Tämä oli vähän sellaista mitä odotettiinkin. Ei tässä suurta hätää ole, ja nyt tosiaan tiedetään ja tunnetaan autoa paremmin. Nämä olivat kuitenkin meille ensimmäiset startit tässä luokassa, Joonas Lappalainen muistutti.

– Ensimmäisessä lähdössä tuli kaveri toisessa mutkassa kylkeen, ajauduin hiekalle ja olin 15. Nousin kuitenkin kisan aikana 11:nneksi, kunnes minulle langetettiin aikasakko ja tipuin takaisin 15:nneksi.

– Toisessa startissa auto vähän stumppasi, ja pari kolme kaveria meni ohi. Lähtö oli ehkä suurin ongelma, ja se tiedettiin etukäteenkin. Ei ole helpoin juttu ottaa hyviä lähtöjä näillä autoilla. Ajoin kuudentena ja lopussa nousin viidenneksi. Se oli ihan hyvää ajoa ja vauhti ok kärkeen verrattuna.

– Kolmannen kisan startissa putosin taas vähän 12:nneksi. Sain kuitenkin tehtyä hyvin ohituksia, ja nousin kuudenneksi. Se oli hyvä kisa. Otimme isoja askeleita, ja koitimme vähän kaikenlaista koko ajan. Vauhti oli jo hyvää ja se säilyi samanlaisena maaliin asti, Lappalainen summasi kisastarttinsa.

Lappalainen jatkaa Alastarolta lähes suoraan Saksaan Nurburgringin 24 tunnin kilpailuun, jossa hän ajaa ensi viikonloppuna Audin tehdaskuskin roolissa R8 GT4 –autolla.

Lähde: Joonas Lappalaisen tiedote


Facebook kommentit