Joonas Lindroosille uran 41. SM-voitto – “Eihän se enää mukavaa ollut”

5.3.2019 / 14:48
Joonas Lindroos ajoi Joensuussa kauden toiseen SM-voittoonsa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu ajettiin viime lauantaina todella haastavissa olosuhteissa Joensuussa. SM3-luokassa nähtiin hieno voittotaistelu, kun kokemus ja nuoruus kohtasivat Joonas Lindroosin, sekä Henri Hokkalan taistellessa kauden kolmannen osakilpailun luokkavoitosta.

Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella nopeinta vauhtia piti Joonas Lindroos, joka repäisi 12,3 sekunnin eron Lauri Joonaan nähden. Kakkospätkällä risteyksessä autonsa sammuttanut Henri Hokkala oli kolmantena, 16,5 sekunnin päässä kärjestä. Kolmas erikoiskoe meni vielä Lindroosin hallitessa tapahtumia, mutta neljännellä Hokkala iski, löi Lindroosin peräti 17,5 sekunnilla, ja nousi SM3-luokan johtoon 0,6 sekunnin turvin.

– Aamupäivä meni hyvin, kun oli tiet vielä puhtaita ja pito tasainen, niin auto pelasi siellä hienosti. Ei muuta kuin antoi vain syöttää ja saatiin siellä hyvä ero aikaiseksi. Kolmonen tuli ihan ok, mutta nelosella tuli pari läheltä piti tilannetta pätkän alussa ja sitten meni vähän pumppailuksi. Onneksi saatiin sitten vielä ryhdistäydyttyä ja käännettyä tilanne takaisin, Lindroos kommentoi UrheiluUutiset.comille kilpailun jälkeen.

Lindroos kuittasi johtopaikan takaisin viidennellä erikoiskokeella ja maalissa voittomarginaaliksi kirjattiin lopulta 6,3 sekuntia.

– Tiukaksihan se meinasi mennä, mutta onneksi näin päin kuitenkin, urallaan jo 41. kerran rallin SM-sarjassa voittoa juhlinut Lindroos hymyili.

Joensuun SM-rallissa olosuhteet olivat todella hurjat, kun ennen kolmatta erikoiskoetta käynnistynyt kova lumisade vaikeutti ajamista niin kolmannella, neljännellä, kuin viidennelläkin erikoiskokeella.

– Eihän se enää mukavaa ollut. Kyllähän hienoilla teillä olisi ollut hienoa ajaa ja lykätä tulemaan jäällä niin kuin ne nuottiin oli merkitty, mutta minkäs näille mahtaa. Ja samahan se tietysti oli kaikille, Lindroos muistutti.

33-vuotias Lindroos juhli ensimmäisen kerran rallin SM-sarjassa luokkavoittoa Peurunkarallissa maaliskuussa 2005 ja nyt 14 vuotta myöhemmin tuli siis jo uran 41. SM-rallin voitto. Näistä yleiskilpailun voittoja on yksi ja se tuli Kouvolan osakilpailusta kesäkuussa 2010.

Tammikuisen Tunturirallin väliin jättänyt Lindroos on noussut Kouvolan ja Joensuun voittojen myötä SM3-luokassa pistejohtoon. SM-sarjan kesäkausi avataan toukokuun loppupuolella Riihimäellä ja sitä ennen Lindroosilla riittää tekemistä tallin puolella. Kalusto kun vaatii remonttia.

– Pitäisi uusi moottori tehdä. Tuolla nykyisellä on jo ajettu niin paljon huoltovälin yli, ettei siellä varmaan ole enää parasta puhtia. Yritetään kesäkaudelle saada pellin alle vähän lisää puhtia, Lindroos päätti.

Joensuun SM-rallin SM3-luokan lopputulokset

1) Joonas Lindroos (Peugeot) 58.20,4
2) Henri Hokkala (Peugeot) + 6,3
3) Sami Pajari (Ford) + 21,6
4) Heikki Koski-Lammi (Citroen) + 35,5
5) Lauri Joona (Ford) + 36,5

SM3-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailua

1) Joonas Lindroos 50
2) Roni Kauppi 42
3) Lauri Joona 35
4) Sami Pajari 35
5) Arttu Lähdeniemi 34

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit