Joonas Tokee kuudes Virossa: “Taso on erittäin kova”

18.7.2016 / 22:08
Joonas Tokee oli kuudes Virossa. Vauhti löytyi paikoin ja kehitystä tapahtuu tapahtuu koko ajan. (kuva: Josef Petru)

[ A- ] / [ A+ ]

Viime viikonvaihteessa Viron nopeilla sorateillä ajettu Rally Estonia oli Joonas Tokeelle kauden kolmas ERC Junior-sarjan kilpailu. Erittäin tasokkaaksi ja tiivisvauhtiseksi muodostuneesta rallista Orivedellä asuva kuljettajalupaus saavutti lopulta luokkansa kuudennen sijan.

Kisa lähti Tokeen osalta melko varovaisesti käyntiin, vaikka tarkoituksena oli kyllä hyökätä heti alussa.

– Kaikki tuntui ensimmäisillä pätkillä toimivan, eikä virheitäkään tullut. Silti jäätiin tosi paljon terävimmästä kärjestä. Ensimmäisen päivän loppupuolella alkoi meno kohentua, ja mitä teknisempää tietä oli niin sitä paremmin ajoimme, Joonas kertasi.

– Tiet olivat älyttömän vauhdikkaita, joten huippuaikoja tehdäkseen olisi pitänyt onnistua täydellisesti.

Toisena päivänä eteen ilmaantui pieniä ongelmia, kun jarrut alkoivat pehmenemään jarrusatulan liittimen löystyessä. Lisäksi aamun kolmannen EK:n lopulla Tokeen Peugeotin rengas hajosi reilu kilometri ennen maalia.

– Rallin kolmelle viimeiselle pätkälle muutimme auton säätöjä ja sen jälkeen sain paljon rajumman otteen ajamiseen. Olimmekin lähellä kärkiaikaa niillä kolmella viimeisellä erikoiskokeella.

– Vaikka sijoitus oli pettymys niin tämä reissu näytti todellakin sen, että kuinka kovaa nopeilla teillä on ajettava. Tyytyväinen olen myös siihen, että vauhti alkoi riittää, kun pääsin jutun juonesta kiinni. On myös todettava tason olevan erittäin kova, sillä pitkilläkin erikoiskokeilla aikaerot olivat vain muutaman sekunnin luokkaa monen kuljettajan kesken.

– Tästä on hyvä jatkaa kovaa harjoittelua, ja varmasti olemme vahvempia seuraavassa osakilpailussa. Tavoitteena on kulkea koko ajan kohti kärkeä, Joonas Tokee päätti.

Lähde: Joonas Tokeen tiedote


Facebook kommentit