Joonas Tokee Latvian EM-ralliin: “Potentiaalia on”

15.9.2016 / 18:01
Joonas Tokee sanoo, että Latvian osakilpailussa tulisi päästä kärjen vauhtiin heti ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. (kuva: Josef Petru)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallikuljettaja Joonas Tokeen kausi junioreiden Euroopan mestaruussarjassa on sujunut kohtuullisen hyvin, mutta palkintopallille eli kolmen parhaan joukkoon suoritukset eivät alkukaudella aivan riittäneet.

FIA ERC Junior -sarja jatkuu tulevana viikonvaihteena Latvian Liepajassa, jonne Tokeen tiimi matkusti alkuviikolla kovin odotuksin.

Sarja koostuu kuudesta osakilpailusta, joista neljä parasta tulosta lasketaan kunkin kilpailijan loppupisteisiin. Tokeella on takanaan kolme kilpailua, joiden jälkeen nuorukainen on sarjapisteissä viidentenä.

– Vihdoin päästään ajamaan tämä Liepajan kisa. Kisan peruuntuminen jäi kaivelemaan talvella, mutta onneksi uusi paikka kalenterista löytyi. Fiilikset on erittäin hyvät lähdettäessä ralliin, Joonas Tokee myöntää.

– Edellisestä Viron osakisasta jäi hyvä itsevarmuus, sillä viimeiset EK:t näyttivät, että potentiaalia on ajaa kärjen vauhtia. Nyt olemmekin panostaneet asioihin, joissa huomasimme antavamme siimaa ajamisessa sekä auton säädöissä.

– Kisassa on jälleen kova porukka viivalla ja listalla on monta nimeä, jotka voivat ajaa kärjessä, Tokee jatkaa.

21-vuotias Orivedellä asuva kuljettajalupaus on keskittynyt hyvin tulevaan ralliin. Hän on ajanut kartanlukija Jani Salon kanssa ennakkotestejä sekä koti-Suomessa että paikallisilla Latvian sorateillä.

Tokee uskoo, että paikalliset kuskit hyötyvät hieman tietuntemuksesta, kun muiden maiden nuoret kuskit ajavat ensimmäistä kertaa näillä erikoiskokeilla.

– Testeistä jäi kyllä tosi hyvä fiilis ja varmuutta on tullut lisää ajettaessa huippuvauhtia. Olen kokeillut muutamia ajoteknisiä juttua ja myös autoa on hiottu hieman tukemaan asiaa. Tarkoitus olisi nyt päästä heti kärjen vauhtiin ja tavoitella rentoutta ajamisessa.

– Tavoitteenamme on ehdottomasti parantaa Viron sijoitusta. Taso ei varmasti ole ainakaan hellittänyt, joten täytyy löytää keinot ajaa kovempaa. Itse olen tyytyväinen vasta silloin, jos pystymme ajamaan kärkiporukassa taistellen podiumpaikasta, Tokee päätti.

Lähde: Joonas Tokee Racingin tiedote

Lue myös Rovanperällä mahdollisuus mestaruuteen


Facebook kommentit