Joonas Tokee mestaruusjahtiin Jarkko Nikaran Subarulla – “Kovat panokset”

26.9.2018 / 18:30
Joonas Tokee kilpailee SM-finaalissa tällä Subarulla (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-kausi ajetaan päätökseen tulevana viikonloppuna Turun ja Salon ympäristössä. SM2-luokassa mestaruuskamppailu on kaikkein mielenkiintoisin, kun vielä neljällä kilpailijalla on mahdollisuudet SM-titteliin.

Sarjassa kolmantena olevan Joonas Tokeen fiilistä ja taistelutahtoa nostaa myös uusi kalusto. Oriveden mies starttaa tulevaan kilpailuun Tommi Mäkinen Racing -tiimin Subaru Impreza R4 -autolla.

– Meille tarjoutui hieno mahdollisuus käyttää kyseistä kilpuria kauden päätöskisassa. Innolla odotankin, että saataisiin vielä rutistettua lisää vauhtia uuden auton myötä. Se on Jarkko Nikaran nopeaksi opettama auto, Tokee taustoittaa.

– Tiistaina pääsin ajamaan kattavat testit Keski-Suomessa. Auto toimi loistavasti ja pääsin nopeasti sinuiksi kalustoon. Testistä tuli oikein hyvä itseluottamus kisaa ajatellen.

Subaru-kuljettaja Tokee ja kartanlukija Jani Salo ovat voittaneet tällä kaudella yhden osakilpailun. Päätöskisassa sama temppu tietäisi Suomen mestaruutta.

– Nyt on tosi kovat panokset viimeisessä osakilpailussa. Käytännössä voitto ratkaisee mestaruuden kärkikuljettajien kesken. Vaikka tilanne on tämä, niin turha sitä on miettiä liikoja. Ehdottomasti tavoitteena on lähteä ajamaan voitosta.

Edessä on kaksipäiväinen kilpailu, joka käynnistyy perjantaina ja päättyy lauantaina.

– Turun tiestöt ovat olleet aina mieleeni. Viimeksi kilpailin siellä suunnalla vuonna 2015, jolloin voitin SM3-luokan. Tiet ovat olleet melko vauhdikkaita, mutta samalla myös haastavia. Kelit vaikuttavat nyt melko viileiltä, joten se varmasti asettaa omat haasteensa rengasvalinnan suhteen, Tokee ennakoi.

SM2-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Esa Ruotsalainen (SaaUA) 97
2) Henrik Pietarinen (SiAk) 93
3) Joonas Tokee (OrSUA) 91
4) Ville Hautamäki (JärvisUA) 77
5) Jarkko Nikara (SaaUA) 55

Teksti: Jarno Saari, Joonas Tokeen tiedotus

 


Facebook kommentit