Joonas Tokee pistejohtajana Sastamalaan – “Ilman muuta lähdetään taistelemaan voitosta”

31.8.2018 / 12:05
Joonas Tokee johtaa SM2-luokkaa viiden osakilpailun jälkeen (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Kauden toiseksi viimeinen rallin SM-sarjan osakilpailu ajetaan lauantaina Sastamalan ja Huittisten ympäristössä. SM2-luokka on tarjonnut koko kauden ajan tasokkaita kamppailuja voitoista ja palkintosijoista. Viidessä ajetussa osakilpailussa on nähty peräti neljä eri voittajaa.

Joonas Tokee avasi voittotilinsä nelivetoisella edellisessä osakilpailussa, joka ajettiin ennen kesätaukoa Seinäjoella. Komean luokkavoiton lisäksi Oriveden Seudun UA:n kuljettaja on saavuttanut kolme muuta palkintopallisijoitusta. Subaru-kuljettaja Tokee ja kartanlukija Jani Salo lähtevät jälleen hakemaan kärkisijaa, sekä puolustamaan pistetaulukon johtopaikkaansa.

– Vihdoinkin 10 viikon kilpailutauko on ohi ja katseet on suunnattu viikonloppuna ajettavaan ralliin. Vaikka taukoa kilpailemiseen on tullut, niin tässä välissä on ehditty touhuamaan paljon valmisteluja. Autoa on käyty huolella läpi ja uusia säätöjä on tehty, joiden myötä yritetään kiristää hieman vauhtia, Tokee kertoo.

Ennen tätä kisaa Tokee on testannut ralliautoaan pariin otteeseen ja hän onkin saanut hyvän määrän kilometrejä alle.

– Testeissä on pyritty keskittymään ajoteknisiin asioihin ja tätä myötä on myös hiottu auton käyttäytymistä itselle mieleiseksi. Näistä on jäänyt hyvä fiilis ja on kyllä tullut lisää luottoa omaan tekemiseen. Olen aiemmin ollut ajamassa rallia Sastamalan seudulla ja myös testiä on siellä suunnalla ajettu. Ainakin ne tiet olivat silloin melko teknisiä. Toivottavasti näin olisi myös itse kilpailussa, Tokee pohtii.

SM2-luokan pistejohtajalla Tokeella pisteitä on 83 ja Esa Ruotsalaisella 82. Ville Hautamäki (75) on kolmantena ja Henrik Pietarinen (68) neljäntenä.

– Pistetilanne on sarjassa tosi tasainen, joten odotettavissa on tiukkaa kilvanajoa kauden loppuun saakka. Kovaa pitää mennä, jos mielii meidän luokassa kärkikahinoihin. Täytyy pyrkiä keskittymään omiin vahvuuksiin ja tehdä tasainen suoritus. Ilman muuta lähdetään taistelemaan voitosta, Tokee päätti.

Teksti: Jarno Saari, Joonas Tokeen tiedotus


Facebook kommentit