Joonas Tokeella uusi rallihaaste Azoreilla

1.6.2016 / 17:20

[ A- ] / [ A+ ]

Rallikausi 2016 tuo Joonas Tokeelle paljon uutta eteen, kun nuorukainen otti seuraavan askeleen urallaan ja lähti ajamaan junioreiden Euroopan mestaruussarjaa eli FIA ERC Junior-sarjaa. Sarja koostuu kuudesta osakilpailusta, joista neljä parasta tulosta lasketaan kunkin kilpailijan loppupisteisiin.

Osa EM-sarjan nuorista kuljettajista ajoi jo keväällä yhden osakilpailun, mutta Joonas Tokeen osalta kisakausi käynnistyy tämän viikon lopulla Azores Rallylla.

– Meidän ohjelmassa on neljä kilpailua eli Azorit, Belgia, Viro ja Latvia. Paljon on hienoja ja haastavia kisoja edessä, joten oppiakin on luvassa. Taso on varmasti hurjan kova, kun vastassa ovat Euroopan lahjakkaimmat nuoret kuljettajat, myöntää SM-tasolla menestynyt Tokee tiedotteessaan.

21-vuotiaalla Orivedellä asuvalla kuljettajalupauksella on toistaiseksi takanaan vasta kaksi rallikilpailua Suomen rajojen ulkopuolella, mutta vastaavasti kartanlukija Jani Salo on hankkinut uransa aikana arvokasta ulkomaan kokemusta, myös Azorien saarilta.

– Tämä kisa on todella ainutlaatuinen tiestönsä osalta, tuskinpa rallia on mahdollista ajaa juurikaan hienommissa maisemissa. Kartturini on ollut täällä kaksi vuotta sitten kilpailemassa, niinpä Jani on pystynyt opastamaan teiden profiileja ja se on auttanut myös nuottiharjoittelussa, Tokee selvittää.

– Varsin hyvät fiilikset on lähteä itse kilpailuun. Hankala ennakoida, kuinka monta kuskia on mukana kärkikamppailussa. Sarjan jokaiseen kilpailuun lähdemme ajamaan luokkavoitosta. Täytyy pitää mielessä, että nämä kisat ovat haastavia ja pitkiä, joten kaikki osaaminen täytyy laittaa peliin.

Tokee ja Salo kilpailevat Azoreilla omalla tutulla Peugeot 208 R2:lla, jota huoltavat tutut mekaanikot Suomesta. Kilpailukalusto lähti jo parisen viikkoa sitten Azoreille ja kuljettajat seurasivat viime viikolla perässä. Azores Rally alkaa torstai-iltana, jonka jälkeen ohjelmassa on kaksi pitkää ja vaativaa rallipäivää. Maaliin saavutaan lauantai-iltana.

Lähde ja kuva: Joonas Tokee Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit