Joonas Tokeen ensimmäinen nelivetokausi oli menestyksekäs – “Tästä on hyvä jatkaa”

10.10.2018 / 18:19
Joonas Tokee ajoi viimeisen osakilpailun TMR:n Subarulla (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja oli menestyksekäs tänä vuonna Joonas Tokeelle, joka ajoi vasta ensimmäistä kauttaan nelivetoisella ralliautolla.

Oriveden mies pystyikin nopeaan tahtiin nousemaan SM2-luokan kärkikamppailuihin. Päätösosakilpailussa Turun ja Salon seudulla oli vielä mahdollisuus jopa Suomen mestaruuteen asti.

– Tosissaan lähdettiin tavoittelemaan voittoa ja sitä kautta mestaruutta, kun neljällä kuskilla oli vielä saumat SM-titteliin. Värikkäiden vaiheiden jälkeen meidän tulokseksi kirjattiin päätöskisan kakkossija, sekä hopeamitalit, Joonas Tokee kertasi.

Tokee ja kartanlukija Jani Salo lähtivät kisaan hyvä lataus päällä, kun tsemppiä lisäsi uusi kalusto, Tommi Mäkinen Racingin Subaru Impreza ja siitä R4-malli.

– Avauspätkät onnistuivat ja ajettiin heti ensimmäiselle ek:lle pohjat. Kaksi seuraavaa kulki myös kohtuullisesti, vaikka pimeällä ajaminen hieman toi lisähaastetta, Tokee myönsi.

Toiseen kilpailupäivään Tokeen tiimi pääsi starttaamaan hyvistä asetelmista, vajaat viisi sekuntia Henrik Pietarisen perässä.

– Heti aamusta oli yritys tapissa. Kisan pisimmällä pätkällä jäätiin pari sekuntia lisää, mutta kaikki oli vielä voittotaistelun kannalta auki. Sitten ek5:llä haaveet kariutuivat, kun kärsittiin rengasrikko, lähes minuutin menettänyt Tokee harmitteli.

Sen jälkeen oli käytännössä mahdottomuus ajamalla taistella voitosta, mutta kovasti kuljettaja yritti loppuun saakka. Lopuille pätkille Tokee kirjasi kaksi pohja-aikaa, sekä yhden jaetun kärkiajan Pietarisen kanssa. Kaksikon ero maalissa oli 50 sekuntia.

– Tulos ei täysin tyydyttänyt, mutta hienoa oli se, että pystyimme uudella autolla heti ajamaan kilpailukykyisiä aikoja ja taistelemaan oikeasti voitosta. Isot kiitokset koko tiimille, kartturi Janille, huollolle ja tukijoille, jotka ovat mahdollistaneet tekemisen tänä vuonna.

– Haluan myös kiittää TMR:n porukkaa hienosta mahdollisuudesta taistella mestaruudesta heidän kalustollaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita, Tokee päätti.

Teksti: Jarno Saari, Joonas Tokeen tiedotus


Facebook kommentit