Jouni Ampuja voitti Venäjällä: ”Kaksitoista autoa ohitin pätkillä”

26.2.2017 / 23:12
Jouni Ampuja ja Markku Hurskainen voittivat maastorallin Venäjällä.

[ A- ] / [ A+ ]

Jouni Ampuja ja Markku Hurskainen voittivat viikonloppuna Venäjän Karjalassa ajetun Baja Russia Northern Forest –maastorallin. Mitsubishi Pajerolla ajanut suomalaiskaksikko oli koko kilpailun nopein.

Ampuja nousi kilpailun kärkeen lauantai-iltana, kun haastajat alkoivat sortua virheisiin.

– Aika tiukka viikonloppu. Ei ollut mitään hässäkkää, mutta joutui kyllä laittamaan kaiken osaamisen peliin. Tämä ei ole helppo laji. Todella siisti voitto, Ampuja hehkutti.

– Ajoimme Venäjän sarjan puolella, ja kun World Cupin kuskit lähtivät ensin, niin ajopaikka ei ollut paras mahdollinen. Oli aika paljon lumipöllyä. Ohitin pätkillä kaksitoista autoa, kuusi lauantaina ja kuusi sunnuntaina, Ampuja lisäsi.

Tapio ja Toni Lauronen johtivat kilpailua kolmen erikoiskokeen jälkeen, mutta joutuivat keskeyttämään vaihdelaatikon hajottua. Ampuja peri kärkipaikan, ja pääsi viimeiselle 180-kilometriselle erikoiskokeelle kahden ja puolen minuutin johdossa Vladimir Vasilyevhiin.

– 2,5 minuuttia on aika lyhyt aika 180:lla kilometrillä. Jos kaveri saa atakin päälle eikä itse ole hereillä, niin sen ajaa kiinni. Vasilyev kuitenkin kaatoi viimeisellä pätkällä, joten tilanne rauhoittui, Ampuja kertoi.

Ampuja voitti saman rallin kaksi vuotta sitten. Maastorallit ovat Venäjällä erittäin suosittuja ja seurattuja. Siitä kertoo myös Ampujan saama palkinto.

– Saimme ilmaisen osallistumisen Silkway-ralliin Moskovasta Pekingiin. Ihan kiva ja mahtava palkinto, se on arvoltaan 12 000 euroa. Mutta ei se kauheasti lämmitä, kun pitäisi kaivaa jostain 200 000 euroa itse kilpailuun, Ampuja hymähti.

Lue myös Jouni Ampuja: “Ihan eri laji kuin ralli”

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit