Juha Rytköselle hyviä uutisia loppukauteen – “Minimitavoite semifinaaleissa”

23.10.2020 / 16:52
Juha Rytkönen ajoi Kouvolassa MM-debyytissään toiseksi (Kuva: GRX Taneco).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan Kouvolan osakilpailuissa elokuussa komean arvosarjadebyytin tehnyt Juha Rytkönen sai lisää töitä loppukaudeksi.

Juha Rytkösen, 29, oli tarkoitus osallistua viime viikonloppuna Barcelonassa, Espanjassa ajettuihin rallicrossin MM-sarjan kauden kahdeksanteen ja yhdeksänteen osakilpailuun Jani Paasosen johtaman Ferratum-tiimin Ford Fiestalla, mutta tiimi perui osallistumisensa Latvian osakilpailuissa tulleiden auton moottoriongelmien seurauksena.

Nyt Rytkönen saa uuden mahdollisuuden, sillä Ferratum-tiimi tiedotti perjantaina, että suonenjokelainen ajaa tiimin autoa MM-sarjan kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa, Belgiassa marraskuussa ja Saksassa joulukuussa.

– Sain puhelun Kouvolan sunnuntain kilpailun jälkeen Ferratum-tiimiltä ja he tiedustelivat minun tulevaisuuden suunnitelmia ja mahdollisuutta tehdä yhteistyötä heidän kanssaan. Siitä se sitten käynnistyi ja sen jälkeen olemme työskennelleet yhdessä. Liityin tiimiin mukaan Riiassa ja oli hienoa nähdä kuinka he toimivat. Siitä me kaikki saimme arvokasta kokemusta, Rytkönen sanoo MM-sarjan tiedotteessa.

Ferratum-tiimi ja Rytkönen tulevat ajamaan testiä vielä ennen marraskuista Belgian MM-osakilpailua.

– Olemme jo ajaneet muutaman päivän testiä ja ennen Belgian ja Saksan kilpailuja ajamme testiä vielä lisää. Minulla on hyvä fiilis Fiestalla ajamisesta. Tottakai siinä on joitain eroja Hyundaihin verrattuna, mutta kaikkeen pitää tottua. Toivottavasti saamme Belgiassa ja Saksassa ajettua ehjät kilpailut ja minimitavoite on selviytyä semifinaaleihin, Rytkönen korostaa.

Rytkönen, rallicrossin Supercar-luokan Suomen mestari vuosimallia 2019, debytoi lajin MM-sarjassa Kouvolassa elokuussa komealla tavalla, kun heti lauantain kilpailusta tuli GRX-tiimin Hyundain ratissa kakkossija. Myös sunnuntain kilpailussa Rytkönen selvitti ajamalla tiensä finaaliin, mutta tuomaristo päätti toisin ja annetun rangaistuksen myötä finaali jäi Rytköseltä ajamatta.

MM-sarjan loppukauden kilpailut

21.-22.11. Spa-Francorchamps, Belgia
12.-13.12. Nurburgring, Saksa

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Juha Rytkösen kommentit: Rallicrossin MM-sarjan tiedote

 

Rytkösen huikea lauantai hetki hetkeltä – “En todellakaan olisi uskonut tähän”

Juha Rytkönen teki MM-debyytissään suomalaista rallicross-historiaa

Juha Rytkösen uran kannalta merkittävin päätös syntyi jouluaattona – “Päähänpisto”


Facebook kommentit