Juha Rytkösen pitkä odotus päättyy vihdoin – “Intoa täynnä niin kuin ilmapallo”

23.7.2021 / 12:25
Juha Rytkönen kilpailee Barcelonassa Betomik Racingin Fordilla (Kuva: Betomik Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Juha Rytkönen starttaa rallicrossin MM-sarjan kauden avausosakilpailuun Espanjan Barcelonassa tänä viikonloppuna kovin tavoittein.

Juha Rytkösen, 29, kohdalla voidaan hyvin sanoa tässä kohtaa, että pitkä odotus päättyy vihdoin ja viimein. Viime vuonna Kouvolassa MM-debyytissään upeasti toiseksi ajaneen Rytkösen kun piti jo viime vuonna kilpailla ensimmäistä kertaa MM-sarjan ulkomailla ajettavassa osakilpailussa, mutta kolme kertaa osallistuminen kuitenkin peruuntui.

Espanjan Barcelonassa ajettuihin kahteen MM-osakilpailuun Rytkösen osallistuminen peruuntui Ferratum-tiimin vetäydyttyä pois kilpailusta aiemmin Latvian osakilpailussa tulleiden auton tekniikkamurheiden myötä. Myöhemmin uutisoitiin Rytkösen ja Ferratum-tiimin osallistuvan Belgian ja Saksan MM-osakilpailuihin kauden loppupuolella, mutta nuo molemmat kilpailut peruttiin koronan takia.

Nyt MM-sarja on jälleen Barcelonassa ja edessä on kauden 2021 avausosakilpailu. Mukana on myös Rytkönen, joka starttaa kilpailuun Mikko Ikosen johtaman Betomik Racing -tiimin Ford Fiestalla. Sanomattakin on selvää, että kun pitkä odotus vihdoin päättyy, on Rytkönen uransa kolmannen MM-osakilpailun alla äärimmäisen innoissaan tulevasta.

– Mitä muutakaan sitä voi olla, kuin intoa täynnä niin kuin ilmapallo! Fiilikset ovat mahtavat. On erittäin mukavaa päästä taas ajamaan pitkästä aikaa. Valmistautuminen on ainakin tehty huolellisesti. Sen suhteen mitään ei olisi voitu tehdä toisin. Toki vauhdin näkee vasta sitten, kun kisat alkavat, Rytkönen kommentoi tiedotteessaan.

Barcelonan rata on Rytköselle uusi tuttavuus, joten pohjatyöt on siltä osin tehty äärimmäisen huolellisesti.

– Olen katsonut paljon videoita aiemmilta vuosilta, koska en ole aiemmin käynyt edes koko radalla. Myös uudella simulaattorillani olen treenannut. Tehdään hommat niin hyvin kuin pystytään ja ajetaan täysillä. Taatusti taistellaan sijoituksista hamaan tappiin asti, Rytkönen vakuuttaa.

Tavoite uran ensimmäiseen ulkomailla ajettavaan MM-osakilpailuun on kova, mutta Rytkösen taidot tietäen samalla myös realistinen. Mikäli mestarisuosikkien kvartetti Johan Kristoffersson, Hansenin veljekset Timmy ja Kevin, sekä Niclas Grönholm vievät kuudesta finaalipaikasta neljä, kahdesta jäljelle jäävästä finaalipaikasta Rytkönen taistelee toimituksen arvion mukaan Krisztian Szaboa, Timo Scheideria ja Kevin Abbringia vastaan.

– Tärkeintä on saada ehjät ajot ja saada kehitettyä vauhtia viikonlopun aikana. Hienoa myös olisi, jos saataisiin niin sanotusti pidettyä paketti ehjänä kasassa. Minulla on erittäin kova tavoite, finaalipaikka. Ei se mikään mahdottomuus ole, jos kaikki loksahtaa kohdilleen. Sinne tähtäin on aina asetettu. Finaalissa voi sitten taas tapahtua ihan mitä vain, Rytkönen muistuttaa lajin luonteesta.

RX1-luokan (aiemmin Supercar) ensimmäinen alkuerävaihe Barcelonassa käynnistyy tänään perjantaina kello 18.00 Suomen aikaa.

Juha Rytkönen, 29

Rallicrossin Supercar-luokan Suomen mestari 2019
Rallicrossin Autokrossi-luokan Suomen mestari 2018
MM-debyytissä Kouvolassa viime vuonna 2.
RallyX Nordic Oulun osakilpailuissa tänä vuonna 2. ja 3.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Rytköselle vähintään neljän osakilpailun MM-ohjelma – “Onhan tämä iso helpotus”

MM-avaus Barcelonassa: Alkuerät käyntiin illalla, suomalaiskuljettajat heti vastakkain

Grönholm vastaan kolme kovaa ruotsalaista – “Meillä on kaikki edellytykset menestyä”


Facebook kommentit