Juha Rytkösen uran kannalta merkittävin päätös syntyi jouluaattona – “Päähänpisto”

27.8.2020 / 09:16
Juha Rytkönen juhli viime vuonna Supercar-luokan SM-kultaa (Kuva: Toni Ollikainen / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan Kouvolan osakilpailuissa tulevana viikonloppuna mukana nähdään äärimmäisen mielenkiintoinen suomalainen MM-debytantti, kun Supercar-luokan viime vuoden Suomen mestari Juha Rytkönen kilpailee urallaan ensimmäistä kertaa MM-sarjassa.

Suonenjoella autourheilulla on pitkät ja hienot perinteet. Rallicrossin puolelta monet varsinkin vanhemmat lajin seuraajat muistavat erityisesti Suonenjoella 80- ja 90-luvun alkupuolella ajetut lajin EM-osakilpailut. Ja juuri Suonenjoella ajetusta rallicrossin EM-osakilpailusta historiankirjoihin on jäänyt ikuinen muisto norjalaisen lajilegendan Martin Schanchen yrityksen pysäyttää käynnissä ollut lähtö hyppäämällä autojen eteen keskelle rataa.

Nuo tapahtumat ovat rallicrossin historiaa isolla hoolla ja nyt uutta historiaa yrittää luoda suonenjokelainen Juha Rytkönen, 29, joka tulevana viikonloppuna debytoi rallicrossin MM-sarjassa. Rytkönen nähdään Marcus Grönholmin johtaman GRX-tiimin Hyundain ratissa, Niclas Grönholmin ja Timur Timerzyanovin tiimikaverina. Rytkönen juhli viime vuonna Supercar-luokan Suomen mestaruutta ensimmäisellä kaudellaan lajin kuninkuusluokassa.

– Nyt kun tuli MM-osakilpailu Suomeen, niin mietittiin yhteistyökumppaneiden kanssa, että olisiko siellä mahdollista ajaa. Sitten aukesi mahdollisuus hypätä Hyundain rattiin, Rytkönen taustoittaa UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa pari päivää ennen Kouvolan kilpailuviikonloppua.

Koronapandemian takia rallicrossin SM-sarja jäi ajamatta tämän vuoden osalta, mutta Rytkönen sanoo, ettei olisi SM-sarjassa tänä vuonna edes kilpaillut. Viime vuoden mestaruusauto oli talvella myynnissä, mutta tällä hetkellä se on edelleen Rytkösellä, joka ei halua lähteä avaamaan millaisia suunnitelmia hänellä tälle kaudelle alunperin oli.

Tottahan se on, että nyt eletään tässä hetkessä ja ajatuksissa siintää vain ja ainoastaan edessä oleva MM-debyytti, jonka kaiken lisäksi kuljettaja saa tehdä kotimaassaan. Ennen kuin Hyundai-mahdollisuus avautui, Rytkönen myöntää, että lyhyestä rallicross-urastaan huolimatta ajatuksia kansainvälisissä sarjoissa kilpailemisesta on käynyt mielessä aiemminkin.

– Onhan sitä aina miettinyt, että olisi mukava käydä ajamassa ja kokeilemassa myös kansainvälisellä tasolla, mutta aina tietysti ollut se prioriteetti, että kaluston osalta ei saa antaa yhtään tasoitusta. Se on aivan turhaa lähteä muuten sinne mukaan, siellä pitää olla laitteet ja paketti kunnossa. Se touhu on kuitenkin niin kallista joka tapauksessa, ei siellä halua millään huonolla autolla olla mukana, Rytkönen korostaa.

GRX on kilpaillut rallicrossin MM-sarjassa Hyundailla vuodesta 2018 lähtien. Viime vuonna tiimi saavutti kolme osakilpailuvoittoa ja yhteensä yhdeksän palkintosijoitusta. Vaikka viime viikonloppuna Höljesistä, Ruotsista käynnistyneen MM-sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua jäivätkin tulosten osalta GRX:ltä vaisuiksi, on tiimi ja auto ehdottomasti sarjan terävintä kärkeä.

– Tietysti Hyundai on huippuauto tuossa sarjassa. Ei tarvitse ainakaan miettiä sitä, että ehtiikö auton puolesta, vaan ihan muut asiat ratkaisee, Rytkönen sanoo.

 

Juha Rytkönen kilpailee Kouvolassa MM-debyytissään tulevana viikonloppuna tällä autolla (Kuva: GRX Taneco).

 

 

“Mahtavaa, että tälläisiä ihmisiä on olemassa”

Rytkönen pääsi ajamaan yhden testipäivän Hyundailla pari viikkoa sitten ja nuo testit toivat lisää itseluottamusta tulevaa kilpailua silmällä pitäen.

– Ei ollut mielessäkään se vaihtoehto, että ilman testiä lähdettäisiin kilpailuun, kyllä siihen pakettiin piti saada myös testi mukaan. Onhan siinä valtava ero aiempiin autoihin verrattuna millä olen ajanut, mutta kyllä se oli tavallaan heti “oma auto”. Ei tarvinnut kauheasti harjoitella, kyllä se heti sopi käteen ja minun ajotyylille, Rytkönen kehuu.

Lähes päivälleen tasan kaksi vuotta sitten Rytkönen teki Supercar-debyyttinsä RallyX Nordic -sarjan ja SM-sarjan yhteisessä osakilpailussa Kouvolassa. Vaikka silloinkin puhuttiin kansainvälisestä kilpailusta, olihan mukana lajin pohjoismaista parhaimmistoa, niin Rytkösen mukaan nyt edessä olevan MM-debyytin alla ajatukset ovat huomattavan paljon erilaiset kuin kaksi vuotta sitten vastaavassa tilanteessa.

– Olihan se silloinkin mielenkiintoista ja jännää pari vuotta sitten, mutta kyllä nyt on moninkerroin intoa ja vähän jännitystä, Rytkönen myöntää ja allekirjoittaa samalla myös näkemyksen siitä, että hänelle tulevassa kilpailuviikonlopussa on etua siitä, että tuoretta Supercar-kokemusta Kouvolan radalta löytyy toisin kuin monelta muulta MM-sarjan kuljettajalta.

Kouvolassa Rytkösen “spotterina” toimii Toomas “Topi” Heikkinen, rallicrossin MM-sarjan historian menestynein suomalaiskuljettaja kautta aikojen. Rytkönen on mielissään saadessaan MM-debyyttiinsä avukseen Heikkisen kaltaisen lajilegendan ja -osaajan.

– “Topilla” on niin paljon kokemusta ja näkemystä, että varmasti saa ajopuolelle ja kisataktiikkaan kaikenlaista uutta mitä ei ole ollut aiemmin. Mahtava homma, Rytkönen kehuu.

Autourheilusta kun puhutaan ja varsinkin kansainvälisistä sarjoista, niin esille nousee aina raha. Rallicrossin MM-sarja tunnetusti on kuljettajalle äärimmäisen kallis laji, ajoi sitten yhden tai muutaman osakilpailun kaudessa, puhumattakaan siitä, että ajaisi koko kauden. Rytkösen mukaan tämä projekti vaati onnistuakseen paljon työtä.

– Ainahan se on kova työ ja vielä tälläisellä aikataululla. Valtavasti joutuu porukka siihen sitoutumaan ja tarvitaan apukäsiä. Paljon olen saanut hienoa tukea, en pelkästään rahallisesti, vaan myös muutenkin. Ihmiset ovat auttaneet ja hienosti sitoutuneet tähän hommaan. Haluavat selkeästi, että mennään ja ajetaan Kouvolassa. Mahtava huomata, että tälläisiä ihmisiä on oikeasti olemassa, Rytkönen kiittelee.

Rytkönen sanoo seuranneensa Höljesin tapahtumia viime viikonloppuna tarkasti. Sanomattakin on selvää, että taso MM-sarjassa on äärimmäisen kova ja jokaisessa osakilpailussa finaalikuusikon ulkopuolelle jää useita kovia kuljettajia. Rytkönen ei tulostavoitetta MM-debyyttinsä alla ole miettinyt, eikä kuulemma aio miettiäkään.

– Yritän saada ehjän viikonlopun ja koitan parantaa koko ajan omaa tekemistä. Toivottavasti sitä kautta saa sitten jotain tulostakin aikaan, Rytkönen toivoo.

 

Juha Rytkönen Supercar-debyytissään Fordin ratissa Kouvolassa elokuussa 2018 (Kuva: Jari Hotti).

 

“Kypsä lähestymistapa”

GRX:n tiimipäällikkö Jussi Pinomäki on työskennellyt vuosien saatossa monien rallicross-mestareiden kanssa ja ollut myös rakentamassa monen mestarin kansainvälistä uraa aivan sen alkuvaiheesta asti. Rytkösen kannalta MM-debyytin tekeminen juuri Pinomäen tiimissä voi hyvinkin olla alku jollekin suurelle.

– Juha on edennyt näyttävällä tavalla rallicross-urallaan tähän mennessä. Juhan ja hänen yhteistyökumppaneiden kypsä lähestymistapa Juhan uraa rakentaessa on tehnyt meihin vaikutuksen ja tunsimme, että tämä on tarina jossa todella haluamme olla mukana, Pinomäki sanoo.

Niin kuljettajana, kuin myös tiimin omistajana ja tiimipäällikkönä useita mestaruuksia saavuttanut Pinomäki näkee Rytkösessä huikean määrän potentiaalia menestyä rallicrossissa.

– Juhan aiempi kokemus erilaisista autoista yhdistettynä hänen nöyrään asenteeseen antaa hänelle vakaan pohjan jatkaa kehitystä jatkossakin. Me tiiminä yritämme auttaa häntä meidän kokemuksemme kautta niin hyvin kuin vain pystymme ja toivottavasti pystymme yhdessä jatkamaan prosessia eteenpäin ja saadaan hyvä kilpailu aikaan, Pinomäki toivoo.

Rytkönen kilpaili rallicrossin SM-sarjassa vuonna 2011 sijoittuen loppupisteissä yhdeksänneksi. Seuraavat kuusi vuotta menivätkin sitten jokamiehenluokassa, sekä rallissa, mistä tuli vuonna 2017 F-Rallisarjan mestaruus. Voidaan sanoa, että se miten nykyiseen tilanteeseen on Rytkösen kohdalla päädytty, sai alkunsa jouluaattona 2017.

– Silloin tuli sitten sellainen pieni päähänpisto, että piti mennä ja ostaa Tonilta (Kuhanen) rallicross-Starlet. Siitä se rallicross käynnistyi aika voimakkaasti, Rytkönen muistelee.

 

Juha Rytkönen dominoi “ruosteisella” Starletilla Autokrossi-luokkaa SM-sarjassa kesällä 2018 (Kuva: RPF).

 

Kahden vuoden suunnitelmat roskakoriin

Yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa Rytkönen teki suunnitelman, että rallicrossissa edettäisiin kahden vuoden jaksoissa eteenpäin, eli ensin kaksi vuotta Autokrossi-luokkaa ja sitten katsottaisiin tilannetta uudestaan. Lopulta tuo kahden vuoden suunnitelma Rytkösen kohdalla Autokrossi-luokassa vaihtui neljään SM-osakilpailuun, sillä Rytkönen meni ja voitti SM-sarjan neljä ensimmäistä osakilpailua maksimipistein, varmisti Suomen mestaruuden ennen kauden viimeistä osakilpailua, eikä muuten ole kyseisessä luokassa mestaruuden varmistumisen jälkeen ajanut metriäkään.

Kaanaa, Honkajoki, Jurva ja Jalasjärvi, rallicrossin SM-sarjan kauden 2018 neljä ensimmäistä osakilpailua. Rytkönen kirjautti näistä kilpailuista 12 alkuerästä 12 alkuerävoittoa, neljästä semifinaalilähdöstä neljä semifinaalivoittoa ja neljästä finaalipaikasta neljä finaalivoittoa. Kouvolassa, SM-sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa, ajettiin myös RallyX Nordic -sarjan osakilpailu ja jälleen yhteistyökumppaneiden kanssa sovittiin, että Supercar-luokalle annettaisiin aikaa kaksi vuotta.

Supercar-debyytissään Rytkönen selvitti tiensä aina semifinaaleihin asti, vaikka viimeinen alkuerä päättyikin keskeytykseen. Viime vuonna, Rytkösen uran ensimmäisellä täydellä Supercar-kaudella, suonenjokelainen meni ja voitti lajin kuninkuusluokan Suomen mestaruuden. Vuoden siis etuajassa, kuin oli suunniteltu, aivan kuten Autokrossi-luokassakin.

– Ensimmäinen vuosi tunnustellaan ja toisena vuonna ajetaan sitten kilpaa. Se oli suunnitelma myös Supercar-luokassa, viime vuonna Kouvolassa RallyX Nordic -sarjan osakilpailussa viidenneksi sijoittunut Rytkönen naurahtaa.

Rytkösen rallicross-ura on tähän mennessä edennyt hämmästyttävän paljon samanlaista polkua pitkin kuin Niclas Grönholmilla. Sekä Grönholm, että Rytkönen molemmat menivät ja voittivat Autokrossi- ja Supercar-luokan Suomen mestaruuden ensiyrittämällään ja peräkkäisinä vuosina. Ja jos suorittaa Rytkönen MM-debyyttinsä Kouvolassa, niin sama tilanne oli aiemmin myös Grönholmilla. Tosin sillä erotuksella, että Grönholm kilpaili Kouvolassa kuusi vuotta sitten MM-sarjan lisäluokassa, RX Lites Cupissa, joka nykyisin tunnetaan nimellä RX2.

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas ja neljäs osakilpailu ajetaan Kouvolassa lauantaina ja sunnuntaina. Mukana on 19 kuljettajaa, heidän joukossaan viisi suomalaista: Rytkösen lisäksi sinivalkoista rallicross-osaamista esittelevät Niclas Grönholm, Jani Paasonen, Atro Määttä, sekä Jere Kalliokoski.

 

kausi2019

Perjantaina pidettiin yhteistyöläisten kanssa päättäjäisiä! Tässä vielä kauden tunnelmia Xanzah:hin kokoamana! Kiitos kaikille!!!

Julkaissut JR-Racing Sunnuntaina 1. joulukuuta 2019

 

Lue myös! Atro Määtän Kouvolaan valmistautuminen vaati kärsivällisyyttä – “Ei voinut odottaa” (27.8.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit