Juha Salo avasi kautensa palkintosijoituksella – “Varoin selvästi liikaa, se oli oma vika”

27.1.2019 / 12:56
Juha Salo avasi kautensa kolmossijalla (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland Rallyn kuusinkertainen voittaja Juha Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen taistelivat rallin toisesta sijasta kilpailun viimeisen erikoiskokeen maaliin asti. Tällä kertaa kaksikko sai taipua 10,4 sekunnin erolla rallin kolmanneksi.

Juha Salo kiihdytti lauantain aikana jo kertaalleen rallin kakkossijalle, mutta karkkilalainen ei aivan onnistunut pitämään Teemu Asunmaata takanaan.

– Yritettiin, mutta en saanut sellaista lyöntiä päälle kuin aamun ensimmäisillä erikoiskokeilla. En tiedä sitten, olenko jo vanha vai en, mutta tuollaisessa sakeassa pakkaslumipölyssä ei vain nähnyt kunnolla ajaa. Kokeilin keltaisia ajolaseja ja kaikkea, mutta ei. Mummoiluksi meni.

– Parilla pätkällä ajoin muutaman mutkan leveäksi ja ilmanputsari täyttyi lumella, mutta kyllä kakkossija hävittiin lumipölyssä ajamiseen. Varoin selvästi liikaa ja se oli oma vika, Salo tunnusti rallin maalissa.

Salo sanoo, että Rovaniemen SM-avauksen jäljiltä fiilis kohti seuraavaa Kouvolassa ajettavaa SM-rallia on edellisvuosia korkeammalla.

– Kaikki toimi hienosti ja olemme tuloksissa jälleen sillä rivillä, jolla kuvittelimmekin olevan. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Mutta vieläkin hieman hymyilyttää se, että tälläkin kokemuksella voi vielä kokea jotain uutta ja oppia siitä, Salo muistutti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 15.-16. helmikuuta.

Teksti: Marko Mäkinen, Salo Racingin tiedotus


Facebook kommentit