MOTORSPORT

Juha Salo ja maagiset numerot yksitoista ja seitsemän – “Palkintokaapissani on tilaa”

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Tunturirallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo, sekä hänen uusi kartanlukijansa Pasi Kilpeläinen tavoittelevat Rovaniemeltä historiallista seitsemättä SM1-luokan ykköstilaa.

Vuosi sitten Juha Salo, 43, sijoittui Skoda Fabia R5 -autolla Tunturirallissa kolmanneksi ja ajoi rallin SM-sarjassa SM1-luokasta hopealle. Kysymyksessä oli Salolle jo uran 19. rallin SM-mitali.

– Palkintokaapissani on yhä tilaa, niin yritetään saada sinne täytettä jo täältä Rovaniemeltä! Lähden entistä kovemmalla panostuksella tavoittelemaan SM1-luokan mestaruutta, sekä seitsemättä Arctic Lapland -rallin SM1-luokan voittoa, Salo lupaa.

Salo sanoo, että on hieno juttu, että uusi kausi taas alkaa ja pääsee tositoimiin.

– Meillä on Pasin (Kilpeläinen) kanssa Arctic Lapland -rallista kova tulostavoite ja odotukset korkealla. Tavoite on, että viikonlopun jälkeen kotiini Karkkilaan on tuliaisina seitsemännet poronsarvet, Salo korostaa.

Tunturiralli on Salon, sekä hänen uuden kartanlukijansa Pasi Kilpeläisen ensimmäinen yhteinen ralli. Kilpeläisellä on kakkosohjaajan tehtävistä lähes 20 vuoden kokemus muun muassa Joonas Lindroosin ja Marko Männyn viereltä.

– Muutama testi on yhdessä ajettu ja Pasi on ajanut jo niin pitkän uran kakkosohjaajan tehtävissä, joten olemme varmasti hyvässä iskussa, kun Arctic Lapland -ralli perjantaina käynnistyy. Sää Napapiirillä on upea. Pientä pakkasta, teiden pohjat ovat jäässä ja penkat kovia. Reitti on törkeän nopeassa kunnossa, joten nautitaan ja lasketaan vain menemään.

Salo ehätti ajaa viimeistelytestinsä sunnuntaina Rovaniemellä.

– Kun pääsin Skodan rattiin, niin se oli kuin kotiin olisi mennyt. Auton säätöihin teimme pieniä muutoksia viime vuoteen nähden ja automme menee nyt todella nätisti. Se tuntuu helpolta ajaa. Tehdään tarkat nuotit ja kaikki sen eteen, että voimme keskittyä ajamaan mahdollisimman kovaa. Keli on täällä nyt sellainen, että se kuka uskaltaa pitää kaasun pohjassa niin pärjää, Salo muistuttaa.

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu, Tunturiralli Rovaniemen ympäristössä, ajetaan tulevana viikonloppuna. Kymmenen erikoiskokeen mittainen urakka käynnistyy perjantaina ja maaliin saavutaan lauantai-iltana.

Juha Salon yleiskilpailun voitot Rovaniemellä

2008 – Mitsubishi Lancer Evo IX
2009 – Mitsubishi Lancer Evo IX
2011 – Mitsubishi Lancer Evo X
2013 – Mitsubishi Lancer Evo X
2015 – Mitsubishi Lancer Evo IX
2016 – Peugeot 208 T16

Lue lisää!

Asunmaa ahkeroinut testiteillä uuden kauden alla (14.1.2020)
Kolmas kerta toden sanoo Emil Lindholmille? (15.1.2020)

Teksti: Marko Mäkinen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com