Juha Salo Kaloppi-rallin ykköstähti – Mukana myös mielenkiintoinen liettualaisvieras

4.1.2018 / 10:22
Juha Salo avaa kilpailukautensa kotimaisemissaan Kaloppi-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Lopen ympäristössä lauantaina 13. tammikuuta ajettava Lopen UA:n ja Karkkilan UA:n järjestämä Kaloppi-ralli on kerännyt mukaan 66 kilpailijaparia. Ilmoittautumisaika päättyi tiistaina ja keskiviikkona pienoisrallin järjestäjä ilmoitti Facebook-sivullaan, että ralli tullaan ajamaan suunnitelman mukaisesti.

Kaloppi-ralli avaa samalla eteläisen Suomen rallikauden ja toimii erinomaisena testikilpailuna kuljettajille ja tiimeille tulevia sarjoja varten. Rallin 10-kertainen Suomen mestari Juha Salo avaa oman kilpailukautensa kotimaisemissaan ajettavassa Kaloppi-rallissa ja karkkilalainen osallistuu Peugeotillaan ei nuotista ajavien luokkaan.

Mukana Kaloppi-rallissa nähdään myös mielenkiintoinen liettualaisvieras, kilpa-autojen vaihteistoista tunnettua Samsonas Racing -yritystä pyörittävä Martynas Samsonas, joka on kilpaillut varsin ahkerasti Baltian maissa viime vuosina. Suomessa Samsonas on kilpaillut aiemmin kahdesti, Vaakuna-rallissa Mikkelissä vuosina 2015, sekä 2017. Salo, sekä Teemu Asunmaa osallistuivat viime vuonna Samsonasin kutsumana Liettuassa ajettuun Samsonas-ralliin. Kaloppi-rallissa Samsonas kilpailee Subaru Impreza WRX Sti -autolla.

Samanlainen Subaru on allaan myös Juha Koljosella, joka vuonna 2016 sijoittui rallin SM-sarjassa SM2-luokassa hopealle. Kaksi edellistä kautta Honda Civicilla kilpaillut Jaro Kinnunen nähdään jälleen Peugeot 208 R2 -auton ratissa, jolla hän kilpaili kolmen kauden ajan vuosina 2013-2015 saavuttaen SM3-luokan SM-pronssia vuonna 2015.

Kalle Markkanen saavutti viime kaudella RX Academyn historian ensimmäisellä kilpailukaudella hopeaa ja hänet valittiin AKK Driver Academyn rallicross-valmennusryhmään yhdessä Jesse Kallion, sekä Sami-Matti Trogenin kanssa. Markkanen kilpailee tammikuussa Alfa Romeo 147 -autolla Kaloppi-rallin lisäksi myös Tunturirallissa tammikuun lopulla. Kokenut Antero Laine nähdään Kaloppi-rallissa mukana legendaarisella Audi Quattrolla.

Kaloppi-rallin keskuspaikkana toimii Lopen Koulukeskus. Reitti on kokonaispituudeltaan 51 kilometriä ja erikoiskokeiden osuus siitä on 35 kilometriä.

Lue myös! Juha Salolle uusi kartanlukija – ”Tuo tullessaan uutta näkemystä ja virtaa toimintaamme” (29.12.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit