Juha Salo kolmantena perjantain jälkeen, lumipöly haittasi – “Ei vain nähnyt mitään”

26.1.2019 / 00:07
Juha Salo kilpailee tällä kaudella SM-sarjassa Skodalla (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland Rallyn kuusinkertainen voittaja Juha Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen ajavat rallin SM-sarjan avausosakilpailussa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen kolmantena.

Reitillä neljäntenä ajaneen Juha Salon päivää hidasti edellisten autojen aikaan saama pakkaslumipöly, joka kylmässä ja tyynessä ilmassa jäi seisomaan paikoilleen. Salon ero avauspäivän jälkeen rallia johtavaan Emil Lindholmiin on 41 sekuntia. Rallissa toisena ajava Teemu Asunmaa on kahdeksan sekunnin päässä karkkilalaisesta.

– Kyllähän ajaminen pumppaamiseksi meni. Lumipöly esti paikka paikoin inhottavasti näkyvyyden. Kun ei näe mitään, niin sinne mutkiin on ihan turhaa riskillä työntää, Salo kuvaili.

Rallin neljännen ja avauspäivän pisimmän Siikakämän ek:n (42,69 km) lopun ison tien osuudella Salo jäi väliaikojen perusteella muutamalla kilometrillä viisi lisäsekuntia Asunmaalle.

– Ei vain nähnyt mitään ja jäätiin paljon. Tärkeämpää on ajaa tämä ralli maaliin, kun sokkona penkkaan, Salo korosti.

Huomiseen päätöspäivään Salo lähtee luottavaisena.

– Auto toimi hienosti niin kuin renkaatkin ja koko tiimi. Hauskaa on ollut. Huomenna taistellaan lisää, Salo totesi yöpuulle siirryttyään.

Teksti: Marko Mäkinen, Salo Racingin tiedotus


Facebook kommentit