Juha Salo lähtee luottavaisin mielin kesäkauteen – “Vedetään alusta loppuun täysillä”

16.5.2018 / 15:03
Juha Salo Lempäälän SM-rallissa syyskuussa 2017 (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja palaa tänä viikonloppuna kevättauolta tositoimiin Kouvolassa. Rallin kymmenkertaisen Suomen mestarin Juha Salon ja kartanlukija Topi Luhtisen valmistautuminen kesäkaudelle sujui tauon aikana suunnitelmien mukaisesti.

Kevään aikana uuden värityksen ja teippauksen ylleen saanut Peugeot 208 T16 R5 -auto on täydellisesti huollettu ja molempien kuljettajien kilpailutuntumaa on palauteltu kohdilleen ennakkotesteissä.

– Auto purettiin kevään aikana osiin, huolsimme sen ja vaihdoimme Itärallista viisastuneena myös jokaisen liittimen uuteen, jotta vastaavaa syytä keskeyttää ei enää eteen tulisi. Ajoimme testiä reilut 50 kilometriä ja kaikki toimi hienosti. Teimme Itärallin jälkeen pieniä muutoksia jousitukseen ja auto meni samoilla säädöillä sorallakin oikeinkin hyvin, Salo taustoittaa.

– Tässä viikolla teimme vielä perushuollon ja auto käy teipattavana, jonka jälkeen olemme valmiina viivalle.

Salo sanoo, että rallin kaikki kärkikuskit hakevat Kouvolasta voittoa, kuten myös Hannu’s Rally Teamin kaksikko.

– Epäonnisen talvikauden jälkeen paikka kolmen parhaan joukossa on meille minimitulos. Tavoitteemme on ajaa hyvä ja ehjä startti kesäkauteen, Salo suunnittelee.

Kouvolan SM-rallissa letkaa vetävät etuvetoautot, kun rallin kuuma nelivetoryhmä lähtee numerosta 30 liikkeelle. Salon ja Luhtisen lähtönumero Kouvolassa on 35. Kilpailun reitti kulkee tällä kertaa totutusta poikkeavalla alueella, jolla ei ole viime vuosina kilpaa juurikaan ajettu.

– Edessä on erityyppistä tietä, kun Kouvolan itäpuolella, jossa reitti on normaalisti kulkenut. Kapeampaa ja tasaista, ei juurikaan korkeuseroja. Mutta tiet ovat kaikille samat, Salo muistuttaa.

Talvikauden kolmen ajetun SM-rallin jälkeen Salo on SM1-luokan pisteissä vasta sijalla 11.

– Kautemme on sujunut tähän asti niin kuin on sujunut, mutta sarjaa on vielä neljä rallia jäljellä. Lähdemme jokaiseen kilpailuun tekemään niin hyvää suoritusta, kun vain ikinä pystymme. Hyviä pätkäaikoja ja hyvin kokonaistuloksia. On tärkeätä, että pääsemme takaisin omalle paikalle taistelemaan voitoista. Pidetään Kouvolassa hauskaa ja vedetään alusta loppuun täysillä, Salo lupaa.

Teksti: Marko Mäkinen, Juha Salon tiedotus


Facebook kommentit