Juha Salo palasi voittajaksi SM-sarjassa – “Tiesin, että pystyn vielä voittamaan”

27.5.2019 / 06:04
Juha Salo ja Topi Luhtinen juhlivat Riihimäellä SM1-luokan voittoa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin kymmenenkertainen Suomen mestari Juha Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen ajoivat SM1-luokan voittoon ja rallin yleiskilpailussa kolmanneksi Riihimäellä lauantaina. Ykköstila ja luokan korkeimmat SM-pisteet nostivat Salon ja Luhtisen samalla SM1-luokan pistejohtoon.

Voitto oli Juha Salolle erittäin tärkeä. Edellisen kerran karkkilalainen juhli SM-voittoa syyskuussa 2017 Uudessakaupungissa.

– Tosi tärkeä voitto meille. Isot kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille ja kavereille, jotka ovat uskoneet meihin. Itse tiesin, että pystyn vielä voittamaan. Hieno päivä kaiken kaikkiaan, Salo iloitsi maaliin saavuttuaan.

Suomalainen kevätsää näytti lauantaina Riihimäellä kaikki puolensa. Välillä paistoi aurinko, välillä vettä satoi kuin saavista kaataen ja koettiin päivällä myös muutama raekuurokin.

– Keli oli surkea, mutta meillä toimi tänään kaikki loistavasti: auto, renkaat, huolto – ihan kaikki. Muutama viikko sitten ajettu Kerava Ralli oli tärkeä testi. Vaikka satoi ja tie oli paikoin liukas, niin tänään oli mukava ajaa rallia, Salo hehkutti.

Perinteinen Riihimäki Ralli on kuulunut kotimaiseen rallikalenteriin jo 1960-luvulta alkaen. Vaikka Salo on voittanut urallaan kymmeniä ralleja, voitto Riihimäellä oli hänelle ensimmäinen.

– Reitillä oli tuttuja ja puolituttuja teitä. Hereillä piti olla koko ajan. Lähdin jokaiselle ek:lle samalla tavalla kuin rallisprint-kisaan, keskityin pätkiin yksi kerrallaan ja se toi tulosta. Tästä on hyvä jatkaa kautta Seinäjoelle, Salo muistutti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Seinäjoella 14.-15. kesäkuuta.

Riihimäen SM-rallin SM1-luokan lopputulokset

1) Juha Salo (Skoda) 48.23,5
2) Mikko Heikkilä (Skoda) + 20,2
3) Teemu Asunmaa (Skoda) + 44,4
4) Kristian Kiviniemi (Skoda) + 2.13,0
5) Jukka Kasi (Skoda) + 3.00,5
6) Mikko Lehti (Opel) + 3.10,5

SM1-luokan pistetilanne 4/7 osakilpailua

1) Juha Salo 81
2) Teemu Asunmaa 77
3) Emil Lindholm 59
4) Kristian Kiviniemi 36
5) Jukka Kasi 31
6) Jari Ketomaa 27

Teksti: Marko Mäkinen, Salo Racingin tiedotus


Facebook kommentit