MOTORSPORT

Juha Salo pistejohtajana kesäkauteen – “Voiton ajaminen enää itsestäni kiinni”

Rallin SM-sarjan kesäkausi polkaistaan käyntiin tänä viikonloppuna, kun Lieto isännöi kauden kolmatta osakilpailua, SM Länsirannikon Rallia. SM1-luokan pistejohtajana kesäkauteen starttaa Juha Salo.

Talvikaudella Rovaniemen ja Kouvolan SM-ralleissa SM1-luokassa toiseksi sijoittunut Juha Salo johtaa rallin SM-sarjan SM1-luokkaa talvikauden jälkeen kahden pisteen erolla toisena olevaan Teemu Asunmaahan nähden. Kolmantena oleva Emil Lindholm puolestaan on jäänyt Salosta 11 pistettä. Salo on saalistanut kahdeksasta viimeisimmästä SM-rallista viisi SM1-luokan palkintosijoitusta, mutta niistä yksikään ei ole voitto. Tähän Salo hakee muutosta tulevana viikonloppuna.

– SM-voiton aika saisi jo olla! Olemme ajaneet pohja-aikoja tarpeeksi ja toivon, että kaikki onnettaret olisivat puolellamme, että emme kohtaisi erikoiskokeilla mitään rankkasateita tai ukkoskuuroja. Ykkössijaa lähdemme hakemaan. Emme me muuta vaihtoehtoa ole itsellemme asettaneet, Salo korostaa tiedotteessaan.

Länsirannikon SM-rallissa ajetaan perjantaina kolme erikoiskoetta asfaltilla, yhteispituudeltaan reilut 23 kilometriä. Lauantaina ohjelmassa on kymmenen erikoiskokeen urakka, yhteispituudeltaan reilut 77 kilometriä, eli yhteensä kaksipäiväinen kilpailu pitää sisällään 13 erikoiskoetta ja noin 101 ek-kilometriä. Salo ja kartanlukija Mikko Markkula starttaavat reitille numerolla yksi.

– Ensimmäisenä pitää lähteä, kun on pisteissä kärjessä. Yritetään silti vetää niin lujaa kuin pystytään. Perjantain asfalttierikoiskokeet sorapyörillä ajettuna on mielenkiintoinen haaste. Tuskin se on helppo aloitus kenellekään, mutta lähdemme hyökkäämään heti, kun kello käy, oli alusta sitten asfaltti tai sora, rallin kymmenkertainen Suomen mestari vakuuttaa.

Pari viikkoa sitten Salo ja Markkula voittivat Salon seudulla ajetun Rengas Turku Rallin. Tiukka sekuntitaistelu Asunmaata vastaan päättyi Salon voittoon 1,1 sekunnin turvin.

– Hyvä treenikisa, josta saatiin hyvää informaatiota tulevaa varten. Kun oli nopeaa tietä, niin kaikki meni hienosti, mutta kun eteen tuli teknisempää ja hitaampaa tietä, niin nuottia ja omaa ajamistani pitää tarkentaa. Mutta hyvä päivä kaiken kaikkiaan, Salo kommentoi tuoreeltaan kilpailun jälkeen.

Perjantain asfalttipätkillä ei Salon “aura-auton” rooli tule vielä juurikaan näkymään, mutta lauantaina tienpinnan vaihtuessa soraksi, tilanne saattaa olla täysin toinen. Salo on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että askelmerkkien piirtäminen takana tuleville tulee tapahtumaan tarpeeksi vauhdikkaasti.

– Uskon, että meiltä löytyy lauantaiseen aura-autonkin rooliin kohtuullisen hyvät asetukset, sekä huippuhyvät renkaat. Toivotaan, että sade hieman pehmittäisi teiden pintoja. Se sopisi meille hyvin. Automme ja renkaamme ovat hyvässä iskussa, asetukset ovat kohdillaan, joten sen voiton ajaminen on enää itsestäni kiinni, Salo päätti.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com