Juha Salo pistejohtajana SM-finaaliin – “Kaikki on kunnossa ja lyönnissä ollaan”

26.9.2019 / 10:08
Juha Salon tiimissä kaikki on valmista SM-kauden päätöskilpailuun (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Juha Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen starttaavat rallin SM-sarjan kuluvan kauden viimeiseen ja ratkaisevaan osakilpailuun levollisin mielin.

Kaksikko lähtee tänä viikonloppuna perjantaina ja lauantaina Salon ja Turun seuduilla ajettavaan SM-kauden finaaliralliin kärkipaikalta.

– Hieno tilanne tietysti. En ole sitä sen kummemmin miettinyt. Tulevan viikonlopun kisa on yksi muiden joukossa, joka pitää suorittaa niin hyvällä tasolla kun vain pystyy. Niin kuin kaikki kauden aiemmatkin osakilpailut. Ei mitään hulluja riskejä pidä ottaa, mutta ei pidä jarrutellakaan. Omalla ajolla lähdetään niin kuin ollaan tähänkin asti tehty. Katsotaan sitten, mihin suuntaan tilanne alkaa kehittymään, Salo ennakoi.

Salo starttaa rallin SM-finaaliin neljän pisteen johtoasemassa Teemu Asunmaahan nähden. Jaossa on 1,5-kertaiset SM-pisteet, joista jokainen piste lasketaan loppupisteisiin. Mestaruus ratkaistaan Salon ja Asunmaan kesken.

– Edessä on kilpailu, jota meidän ei ole pakko voittaa. Kaikki on kunnossa ja lyönnissä ollaan. Olemme huoltaneet automme edellisen rallin jälkeen perinpohjaisesti ja vaihdoimme myös varmuuden vuoksi muutamia osia. Ei sitten tarvitse ainakaan jälkikäteen harmitella, että ”olisi pitänyt vaihtaa”, Salo korostaa.

Kauden viimeinen osakilpailu käynnistyy Salon kaupungintalolta perjantaina kello 19.01 alkaen. Avausilta käsittää kaksi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 24,38 km. Ralli jatkuu lauantaina kello 10.00 Neste K Paimiolta. Päivän aikana ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 77,62 km.

– Ajamme Michelinin renkailla, joista menestys ei ainakaan jää kiinni. Ratin ja penkin väli ratkaisee. Hieno tilanne, kun pääsee kirjaimellisesti ajamaan mestaruudesta. Ajan mestaruudesta myös kartanlukijalleni Topille, sekä kaikille yhteistyökumppaneilleni, jotka ovat pitkän ajajaurani mahdollistaneet. Nälkää mestaruuden voittamiseen on siis hurjasti. Kaikkeni sen eteen annan, Salo lupaa.

Rallin maaliin Metsämäen raviradalle Turkuun ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan raviradalla ajettavan yleisö-ek:n (1,26 km) jälkeen lauantaina klo 17:33 alkaen.

 

 

Teksti: Marko Mäkinen, Juha Salon tiedotus


Facebook kommentit