Juha Salo pistekolmosena SM-sarjan kesäkauteen – “Kaikki on tehty mitä tehtävissä on”

23.5.2019 / 06:49
Juha Salo ajoi Keravalla pienoisrallin toukokuun alkupuolella (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Perinteinen Riihimäki Ralli avaa tulevana lauantaina rallin SM-sarjan kesäkauden. Kanta-Hämeen vauhdikkaille ja luonteikkaille teille on laadittu kaikkiaan yhdeksän erikoiskokeen ja 110 ek-kilometrin mittainen reitti, joka tarjoaa kuljettajille haasteita ja rytminvaihdoksia.

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen starttaavat Skoda Fabia R5:lla reitille lähtönumerolla 30.

– Kaikki on valmista tulevaan. Keravan rallin jälkeen on ajettu asiakastilaisuuksia, joten ajotuntuma soralle on hyvä. Ennen kisaa huollamme vielä auton ja tarkastamme, että kaikki on kunnossa. Kaikki on tehty mitä tehtävissä on, Salo sanoo.

Kesäkauden ensimmäisissä SM-osakilpailuissa reitille ensimmäisenä lähetetään WRC-autot, sekä etuvetoluokkien kuljettajat.

– Etuvedot menevät edellä, joiden jäljiltä ajolinjat voivat jonkin verran erota meidän linjoistamme. Liukastakin voi siksi olla. Eteeni starttaa kuitenkin kaksi R5-luokan autoa, joten en usko, että meillä on mitään hätää. Pääasia on, että päästään pitkän tauon jälkeen taas ajamaan kovaa kilpaa.

Salo muistuttaa, että letkan kärjessä ajavat WRC-autot saavat mennä menojaan.

– Ajetaan me SM-sarjaa. Onnistuessa R5:lla voisi päästä heitä lähelle, mutta ei me niiden aikoja seurata. Mennään pätkä kerrallaan. Jokainen niistä on oma kilpailunsa, jossa pitää suorittaa niin hyvin kun vain pystyy. SM1-luokan voitosta tottakai lähdetään ajamaan. Tasainen ja kova suoritus alusta loppuun on yleensä avain menestykseen, Salo muistuttaa.

SM1-luokan pistekärki talvikauden jälkeen

1) Teemu Asunmaa (AlavUA) 62
2) Emil Lindholm (NHD) 59
3) Juha Salo (KaUA) 56
4) Jari Ketomaa (MikUA) 27
5) Henrik Pietarinen (SiAk) 26
6) Kristian Kiviniemi (ParkUA) 24

Teksti: Marko Mäkinen, Salo Racingin tiedotus


Facebook kommentit